Мед Атлант

Жінка з Медині не зможе довести, що отруїлась пестицидами, бо немає лабораторії. ВІДЕО

Як писало МІСТО,у травні  жителі села Мединя Галицького району пікетували місцеву РДА з вимогою заборонити обробляти їхні поля хімікатами.  Спочатку місцевим донесли інформацію, що отруює селян один з найбільших агрохолдингів “Мрія”, пізніше з’ясувалося: кропив поля хтось із місцевих фермерів.

Бунт селян розпочався після випадку на пасовищі, коли до реанімації потрапила дівчина, яка випасала худобу, а корови почали хворіти. Звинуватила “Мрію” в кропленні полів Медині помічник-консультанта народного депутата України Адріана Байло на своїй сторінці у фейсбук.

Через кілька годин на фейсбук-сторінці агрохолдингу з’явилося спростування інформації.

Як повідомили на сайті Галицької РДА, інформація про загибель корів теж не підтвердилась. Ситуацію з отруєнням вивчала спеціальна комісія. А вже за кілька днів керівник Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський взагалі переклав відповідальність за нещастя на постраждалу жінку-пастуха. Мовляв прикинулась хворою, бо не встерегла худобу і та наїлась кропленої пшениці. За його словами, жодних змін  в лабораторних показниках у жінки не виявили.

Проте, як з’ясували журналісти програми “Вижити в Україні”, постраждалу  Іванну Бойчук перевели з Галицької лікарні в обласну через погіршення стану. Та довести, що отруїлась пестицидами жінка не зможе. Адже лікарі кажуть, що токсикологічної лабораторії, яка б це підтвердила у них немає.

Детальніше у сюжеті “Вижити в Україні”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...