Мед Атлант

На форумі Via Carpatia поляки заявили, що Карпатам насамперед потрібна дорога

З 23 до 30 червня у селі Криворівні в Івано-Франківській області тривав перший міжнародний форум Via Carpatia.

Його метою було розрекламувати цей край далеко за межами України, а відтак сприяти його розвитку,  інформує МІСТО з посиланням на ТСН.

Ви знаєте, що з Європи до нас їдуть дивитися, які гуцули файний народ, який трудолюбивий! Я скажу: ми відчуваємо себе, як в ЄС, все робимо, ростимо на своїй землі, їмо свої продукти, – розповіла мешканка Верховини Галина Мокан.

Поляки, активні учасники форуму, наполягають, що Карпатам насамперед потрібна дорога, і обіцяють сприяти приєднанню України до шляху, який з’єднує Литву з країнами Південної Європи.

Йдеться про можливість будівництва траси від Одеси до автостради А-4.

Конкретні суми не обговорювали. Однак говорили про можливе фінансування через посередництво Європейського інвестиційного банку, а також у рамках програми Польща-Україна-Білорусь, – пояснив віце-міністр інвестицій та розвитку Республіки Польща Вітольд Словік.

А організатори форуму впевнені, що через збережену автентику прийти до побутового благополуччя – цей рецепт успіху Альп має спрацювати і у Карпатах.

Нам дуже хочеться, щоб Криворівня стала центром культури в регіоні Карпат Східної та Центральної Європи. Давайте дивится, які кошти витрачаються на Альпи – це мільярди євро. Тому що для Євросоюзу підтримання самобутності і національної культури, розвитку природи – це одна з головних і пріорітетних цілей, – пояснив співголова огркомітету Via Carpatia Микола Княжицький. 

Читайте також: На проведення у Криворівні форуму “Via Carpatia” з обласного бюджету виділили понад півмільйона гривень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...