Мед Атлант

Пошкоджені через негоду мости відновлять за кошти місцевих бюджетів

Пошкоджене стихією мостове та водне господарство буде відновлено за кошт обласного резервного фонду.

Про це йшлося сьогодні під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На нараді обговорювали питання ліквідації наслідків негоди, що трапилась на території області декілька днів тому,  повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Відомо, що за минулий тиждень випало від 48 до 128 мм опадів, а це становить 45-70% від місячної норми. Негода спричинила пошкодження житлових і адміністративних будівель, підтоплення об’єктів інфраструктури, присадибних ділянок, прибудинкових територій та сільськогосподарських угідь, розмиття ділянок берегів, пошкодження автомобільних доріг та мостів.

Від стихії найбільше потерпіли Калуський, Богородчанський та Снятинський райони. Збитків також завдано Загвіздянській і Витвицькій ОТГ.

Зокрема пошкоджено 8 автомобільних мостів, 5 ділянок берегоукріплень, 30 ділянок автомобільних доріг місцевого значення. На сьогодні проінформовано про потребу у відновленні та ремонті 14 об’єктів комунального господарства і шести об’єктів водного господарства.

Оскільки минулотижнева подія є некласифікованою, то і роботи із відновлення пошкоджених об’єктів фінансуватимуть за кошти з місцевих бюджетів.

Потребу в фінансах для проведення ремонтних робіт на пошкоджених ділянках уточнюватимуть протягом десяти днів. Після цього вирішуватиметься питання виділення коштів з обласного резервного фонду.

Читайте також: На Прикарпатті підраховують збитки, які завдала негода

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...