Мед Атлант

Жителі прикарпатського села бояться, що їхні оселі знесе вода. ВІДЕО

Мешканці Кийданча Печеніжинської ОТГ страждають від Пруту. Живуть у постійному страху, що будь-якої миті, оселю може знесе вода.

Люди розповідають, під час останнього підняття води їм навіть наказували евакуюватись, адже вода не просто сягала критичного рівня, а підмивала беріг.

Матір чотирьох дітей, від будинку яких до річки “рукою подати”, досі не може оговтатись від безсонної ночі на 30 червня, коли від сили води у хаті дзвеніли вікна.

Такий був звук, що в хаті неможливо було знаходитись. В сусідки аналогічна ситуація. Вона три ночі не спала. Нам говорили про відселення. Ми маленьких дітей забрали, а самі спостерігали як вирішиться ситуація. Досі ніхто не реагував на нашу ситуацію. Не уявляю, що буде після наступної повені.

Кожного року Прут не просто змінює своє русло, а й підмиває берег. Після цією зими місцеві почали бити на сполох, адже побачили, що річка направляється прямісьнько на їх оселі. Люди припускають, річка підмиває берег через кар’єр, який тут працює кілька років,  а ще через незаконний вивіз каменю, шутру та гравію.

Селяни звертались в усі інстанції, передусім до місцевої влади. Там створили комію, яка оглянула річку, однак реакції від влади – нема.

Детальніше, чому будинки так близько від річки та чи допомагає селянам у біді місцева влада? – дивіться сюжеті ТРК “НТК“.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...