Мед Атлант

Власники “євроблях” залишаються під парламентом: озвучили вимоги і обіцяють вдатися до радикальних дій. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні у народних обранців останній день перед відпусткою, тож мітингарі лишають під парламентом. І заявляють – якщо сьогодні питання “євроблях” відкладуть на осінь, вдадуться до радикальних дій.

Фото зі столиці Назара Кішака спеціально для МІСТО

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які мітингують у центрі Києва, вимагають скасувати постанову Кабінету міністрів №475 і внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і №8488.

Про це заявив керівник організації “АвтоЄвроСила” Олег Ярошевич у коментарі УНІАН.

Згадана урядова постанова відкрила українським поліцейським доступ до митної бази“Інспектор-2006”, а законопроекти №8487 і №8488 знижують акциз на розмитнення машин.

останова відкрила українським поліцейським доступ до митної бази “Інспектор-2006”, а законопроекти №8487 і №8488 знижують акциз на розмитнення машин.

Перша вимога – це скасування постанови Кабінету міністрів від 20 червня №475, яка дала можливість репресувати авто на єврономерах по всій території України й практично паралізувати всю роботу митниць, – сказав Ярошевич.

Друга – ухвалити законодавство для адекватного розмитнення таких транспортних засобів. Адже цей тиждень є останнім перед літніми канікулами Верховної Ради. Тому потрібно внести до порядку денного Ради законопроекти №8487 і 8488, щоб вони вже були зареєстровані. Адже порядок денний дає можливість поставити дату звіту, – додав він.

Відео: ТСН

15 червня до парламенту було внесено два законопроекти про реєстрацію в Україні автомобілів на іноземних номерах, розроблені Комітетом з питань податкової та митної політики.

Вони передбачають зниження митних податків на реєстрацію автомобілів на єврономерах (зменшення розміру акцизного податку з авто), скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають стандартам Євро-5.

Серед іншого в законопроектах йдеться про посилення контролю за переміщенням і присутністю в Україні транспортних засобів на іноземній реєстрації.

За словами голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, в разі, якщо Верховна Рада підтримає зміни до законодавства про зниження акцизу на транспорт, то розмитнення автомобіля на єврономерах коштуватиме 2,5-3 тисяч євро.

Читайте також: 1,75 мільйона гривень штрафу від ДФС отримала українка за “євробляхи”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...