Мед Атлант

Як поліцейські на чолі з начальником вчили франківських журналістів захищатися. ФОТО

За ініціативою начальника  Головного управління Національної поліції в області Володимира Голубоша та за безпосередньої його участі на базі Тренінгового центру поліції правоохоронці провели заняття з тактики самозахисту для  місцевих представників засобів масової інформації.

Навчання проводили старший інспектор  Тренінгового центру майор поліції Роман Тринога, майстер спорту по стрільбі та інспектор майор поліції  Віра Пінчук, майстер спорту міжнародного класу з боротьби,  які викладають спеціальну фізичну підготовку та тактику самозахисту в підрозділах поліції, про це інформує прес-служба ГУНП в Івано-Франківській області.

Журналістам продемонстрували показові виступи захвату заручників з використанням ножа,  а також  затримання злочинців з допомогою  службової собаки “Буш”, яку спецпризначенці підрозділу “УКОРД” застосовують у службі. На голові собаки зафіксована  відеокамера, зйомки з якої використовують як доказову базу в судових слуханнях.

Правоохоронці навчали  журналістів  як правильно діяти  при виникненні агресії, демонстрували техніку протидії при нападі на жінку та як  використовувати  ресурс “вільних рук”, голови, тощо. Показали особливості захисту та  прийомів при нападі  ззаду.

Бажаючі спробували себе у тренінгу як діяти при несподіваному нападі на журналіста під час зйомок, нападу у під’їзді, ліфті,  на вулиці. Навчали як правильно оцінити ситуацію та довели хитрощі застосовування відволікаючого удару.  Підкреслили як вчасно потрібно робити  дистанцію і  як за цей час важливо швидко приймати рішення та негайно діяти.

Володимир Голубош, начальник  Головного управління Нацполіції в області особисто прибув на зустріч  та  поспілкувався із журналістами під час лекційного заняття   про способи самозахисту, навівши приклади з власного службового досвіду.

Ми розуміємо, що за кілька хвилин ви всьому не навчитеся і це не дасть результату та психологічно і фізично не підготує вас, щоб знати як діяти в тих, чи інших ситуаціях,  але Ви хоча б зрозумієте, що володіння навиками із самозахисту це надзвичайно важливо. Цьому ми постійно вчимо і наших працівників,  адже зараз багато нападів здійснюють і на поліцейських, – зазначив очільник прикарпатської поліції.

 

Уміти захистити себе – це питання завжди особисте. Але, якщо видом діяльності є небезпечна професія до якої належить і журналістська діяльність, то володіти прийомами самозахисту просто необхідно, – до цього твердження поліції журналісти дослухалися, а узявши участь у заняттях і тренінгах, кажуть, що тепер у цьому переконані.

Крім того, поліція інформує, що  перешкоджання журналістській діяльності   є кримінальним правопорушенням, яке передбачає стаття  171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) Кримінального кодексу України. І  такі дії караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до­ходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.  А переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за поперед­ньою змовою, — карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

На завершення зустрічі журналісти провели й навчальні стрільби у відомчому тирі.

Читайте також: Хлопчик, який на велосипеді врізався у дерево, перебуває у комі – потрібна доглядальниця

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...