Мед Атлант

Франківців, які перекривають Галицьку, Руслан Марцінків запрошує на зустріч

Як писало МІСТО, пасічнянська громада, яка бореться із забудовником за землю, перекрила Галицьку.

Сьогодні, 16 липня, в школі №24, яка знаходиться поблизу скандальної ділянки землі, громада чекала міського голову Руслана Марцінківа, щоб обговорити проблему.

Втім, очільник обласного центру не прийшов. Замість нього на громадське обговорення навідався перший заступник – Микола Вітенко. Однак франківці чекали саме голову. Вони вважають, що Марцінків їх обманув та ігнорує, тож взялись до радикальних дій.

Зараз люди вийшли на дорогу поблизу музичної школи №3. Кажуть, протестуватимуть доти – доки не з’явиться мер.

Натомість на офіційній сторінці міського голови у фейсбуці з’явилося повідомлення про зустріч, яка сьогодні відбудеться у мерії.

Зважаючи на категоричний спротив громадськості проти ведення будівництва житлових будинків в районі вул. Тролейбусна-Хіміків чекаю на зустріч активістів сьогодні о 18.00 у залі засідань міської ради (1 поверх). Мушу зауважити, що сьогодні о 12.00 в приміщенні ЗОШ №24 доручив першому заступнику Миколі Вітенку провести робочу зустріч за участі Держархбудінспекції, земельників та протестувальників з метою напрацювання шляхів вирішення проблеми. Прикро, що зустріч так і не відбулася через односторонній зрив активістів, – йдеться у дописі Руслана Марцінківа. – Зі свого боку запевняю, що міська вдала докладає усіх зусиль, щоб у найкоротші терміни вирішити проблему. Варто зазначити, що земельну ділянку, яку громада мікрорайону відстоює для облаштування скверу, надано в постійне користування СБУ в Івано-Франківській області ще у 2012 році. У зв’язку із тим, що жителі прилеглих будинків виступають проти забудови, рішенням минулої сесії створено робочу групу. Так, вже відбулося 2 засідання групи під головуванням заступника Олексія Кайди та першого заступника Миколи Вітенка. В рамках робочих зустрічей дали доручення відшукати альтернативну земельну ділянку в іншому місці, щоб запропонувати її для ведення будівництва. Також звернулися офіційним листом до Кабінету Міністрів України щодо скасування рішення про виділення земельної ділянки. Сподіваюся, що нам вдасться вирішити ситуацію максимально швидко та без створення незручностей іншим.

Читайте також: Коломияни блокують завіз сміття на полігон. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...