Мед Атлант

Забудова поблизу школи №24 на Пасічній: міськрада знайшла для СБУ дві альтернативні ділянки

Як писало МІСТО, пасічнянська громада, яка бореться із забудовником за землю, неодноразово перекривала дорогу.У понеділок, 16 липня, мешканці перекривали дорогу. Опісля зустрілися в стінах адмінбудинку з міським головою, представником від забудовника та СБУ. Відтак, мер повідомив, що 20 липня в рамках рейду “чорна п`ятниця” приїде на Пасічну у пошуках діалогу.

На ранкову нараду  з пасічнянцями вперше прийшов керівник “Вертикалі”. Про результати візиту мера у двір мешканців сьогодні, 20 липня, повідомила активістка  Женя Ступ`як.

До слова, власником земельної ділянки є СБУ. Частину квартир, а це близько 10-13%, забудовник мав би надати у користування служби.

Завершилася наша зустріч з міським головою Русланом Марцінківим. Нарешті, вперше ми побачили керівника “Вертикалі” Олега Лєпеніна. На жаль, нікого з керівництва СБУ не було.

На сторінці у соцмережі міський голова Руслан Марцінків виклав свою позицію за підсумками зустрічі.

Моя позиція – незмінна: я підтримую громаду у прагненні зберегти зелену зону. Ми запропонували дві земельні ділянки на вул. Ребета та Левицького на обмін СБУ. Сподіваюся на те, що вони цю пропозицію приймуть. І дуже прошу мешканців звернутися з колективним зверненням до начальника СБУ щодо особистого прийому. Мусимо діяти разом. А на сесії міської ради приймемо декларативне рішення, яке ви ініціювали на зустрічі у понеділок. Також впродовж всього часу працюватиме створена робоча зустріч на чолі з моїм першим заступником Миколою Вітенком,- пише Руслан Марцінків. –  Наразі зобов’язали забудовника розібрати будівельний паркан і встановити прозору сітку. Це допоможе уникнути небезпечних ситуацій з виїзду “сліпого” повороту. А депутат міської ради Андрій Строїч на прохання громади завезе землю на місце висаджених дерев. Також хочу наголосити, що згідно з новою редакцією проекту Генлану поруч передбачено будівництво школи, дитячого садочку та парку.

Нагадаємо, на Пасічній франківці борються із забудовником за клаптик зеленої зони. Будівельна компанія “Вертикаль” має намір забудувати землю двома десятиповерхівками. Натомість, мешканці прилеглих будинків проти будівництва, хочуть бачити на спірній території сквер. 

Після буремних громадських обговорень, що відбулись   18  червня, що відбулись  з народним обранцем Андрієм Строїчем та представниками будівельної компанії “Вертикаль,  жителі району прийшли на сесію міської ради. Тоді мер Івано-Франківська Руслан Марцінків підтримав громаду  та ініціював створення робочої групи задля вирішення проблеми. 

Як писало МІСТО, на скандальній земельній ділянці біля школи №24, де місцеві мешканці хотіли облаштувати сквер, будівельна компанія “Вертикаль” почала зводити паркан. Аби перешкодити роботам, близько трьох десятків жителів прилеглих будинків перекрили заїзд для техніки будівельної компанії. 4 липня громада блокувала рух на одній з центральних вулиць міста – Галицькій. 10 липня мешканці мікрорайону Пасічна висадили дерева на скандальній ділянці.За декілька днів дерева вирвали з корінням.Громада 16 липня перекрила вулицю Галицьку.Адже перед перекриттям, у школі №24, яка знаходиться поблизу скандальної ділянки землі, мешканці чекали міського голову Руслана Марцінківа, щоб обговорити проблему. Але мер не прийшов, а призначив зустріч ввечері. Тоді й вирішено було сьогодні, 20 липня, в рамках рейду “чорна  п`ятниця, навідатися до мешканців.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...