Мед Атлант

Цілодобове чергування і блокпости: на Калущині люди продовжують перекривати дорогу

Люди перекрили дорогу на “Карпатнафтохім”, Калуську ТЕЦ, Мостище і Верхню. Працівники кількох найбільших підприємств міста не можуть дістатися на роботу.

Про це з місця події інформують “Вікна“.

Упродовж трьох днів виїзд з Калуського району заблокований через Копанки і Довгий Войнилів на Жидачів і Миколаїв. Тут триває цілодобове чергування і влаштовані блокпости.

Стао відомо, що блокування дороги влаштували мешканці Верхнянської ОТГ, до складу якої входить і Довгий Войнилів.

Три роки тому місцеві мешканці вже вимагали ремонту дорогу, перекривши трасу Калуші — Миколаїв. Тоді був облаштований блокпост, нічне чергування, а місцеві підприємці навіть взялися годувати учасників акції протесту канапками.

Тепер до блокувальників приєдналися Копанки. Правоохоронці розвертають автівки з Калуша, адже дорога до Жидачева та Миколаєва повністю заблокована.

19 липня група активних мешканців приїхала до Івано-Франківська, щоб зустрітися з керівництвом області. До них вийшла заступниця голови ОДА Марія Савка, оскільки Олег Гончарук у відпустці.

У першу чергу робилися дороги, якими найчастіше користуються люди. Ви бачите, що це робиться. Все одразу зробити неможливо, – повідомила Савка. – Цього року вперше запрацював Дорожній фонд. 75% акцизного збору у 2019 році піде на ремонт автошляхів. Ви стоїте, ви маєте право на відремонтовану дорогу. Але якщо грошей немає, то притягнути їх немає звідки.

Читайте також: Блокування дороги Калуш-Миколаїв: люди пригрозили, що не дадуть провести жнива, якщо до них не дослухаються. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...