Мед Атлант

Цього тижня франківців чекають “солодкі” вихідні у місті

21 та 22 липня в Івано-Франківську відбуватиметься фестиваль “Меди Прикарпаття 2018».

Організатори – “Спілка пасічників Прикарпаття” та КП “Центр розвитку міста та рекреації” обіцяють яскраву програму, в якій  ярмарки меду та продуктів бджільницьва, майстер-класи, семінари та лекції видатних пасічників, участь міжнародних фахівців, розваги, мед і до меду.

Фестиваль проводиться з метою популяризації культури бджільництва серед українців, щоб бджолярі обмінювалися досвідом та демонстрували свої досягнення. Організатори нагадують про унікальні цілющі, поживні і смакові якості меду та запрошують скористатися нагодою на фестивалі продегустувати та придбати різні сорти меду та продукцію бджільництва.

Минулого року фестиваль був дуже успішний. І ми надіємось із кожним роком збільшувати делегації з інших країн. Також добре, що прикарпатці зможуть відвідати такий захід, – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Він додає, що це тільки початок таких заходів, бо також очікують на франківців і Свято винограду, і інші святкування. Іван Юсько голова “Спілки пасічників Прикарпаття” каже, що їм дякують навіть бджолярі, бо це створює робочі місця і популяризує таку працю. А його заступник Василь Мармуляк додає, що вони насамперед хочуть промоціювати карпатський мед.

Крім того,  на прес-конференції обговорили питання щодо впливу на роботу пасічників масового отруєння бджіл на Прикарпатті. Голова спілки констатує, що дана ситуація вчасно вирішилась і про це бджолярі обіцяють розповісти більше на фестивалі під час лекцій.

Наслідки від тої ситуації все ще є, і не тільки у пасічників, – каже Іван Юсько

У фестивалі візьмуть участь 40 бджолярів. Семінари і лекції читатимуть для 80-100 чоловік, а представлятимуть продукти бджільництва близько 100  підприємців.

Читайте також: Троїсті музики, частування, майстер-класи, танці – гуцули запрошують на тижневий фестиваль. ПРОГРАМА

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...