Мед Атлант

У Франківську не вистачає робочих рук, щоб обслуговувати каналізацію

Сьогодні, 24 липня, на щотижневій оперативній нараді у мера генеральний директор КП “Івано-Франківськводоекотехпром” Роман Кімачук розповів про стан утримання дощових колекторів на території міста.

За словами Кімачука, колектори у Франківську діляться на 3 види: загальносплавна каналізація, дощові колектори і каналізація. Більшість – загальносплавна каналізація. Обслуговує каналізацію дільниця, яка повинна складатись з 13-ти чоловік, однак наразі працює лише п’ятеро. Тож робочих рук не вистачає.

Проблема-трудові кадри. Дуже важко залучити працівників. Ми навіть розклеювали оголешення, давали інформацію в газету, підняли зарплату. Проте результату нема, – каже комунальник.

У користуванні дільниці перебуває трактор для чищення дощових приймальників, а також автомобіль, що вивозить сміття. Періодично робітники вимивають колектори, міняють трубопроводи та решітки.

Під час інтенсивних опадів на початку липня, було підтоплено деякі частини міста, тож довелось залучати людей з інших комунальних підприємств. Основні роботи проведені на Надрічній. Там мають намір встановити нові дощові колектори, що дозволить запобігти  підтопленням. Такі ж роботи планують провести на вулиці Промисловій.

Міський голова також наголосив на важливості роботи комунальників по вулиці Надрічній. Передусім, пов’язує це з будівництвом нового моста.

Читайте такожУ Водоекотехпромі кажуть, що проблеми із поставками хлору для Франківська не страшні. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...