Мед Атлант

Всеукраїнська Патріарша проща у Крилосі: поради для вірян

4-5 серпня цього року відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в селі Крилос Галицького району.

З програмою прощі можна ознайомитися за посиланням.

Щоб запобігти харчовим отруєнням та кишковим інфекційним захворюванням під час її проведення, головне управління Держпродспоживслужби в області радить прочанам дотримуватися наступних порад:

Для початку – варто подбати про своє харчування. Адже у літню пору року, коли в теплі шкідливі бактерії розмножуються досить швидко, дуже легко отримати харчове отруєння чи кишкові інфекції, пов’язані із уживанням продуктів харчування та питної води. Основними причинами спалахів є нехтування елементарними правилами особистої гігієни, порушення технології приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах без належного температурного режиму.

З метою профілактики кишкових інфекцій та харчових отруєнь при організації прощ та інших релігійних заходів рекомендуємо обмежити асортимент харчових продуктів. Не рекомендовано брати з собою на прощу харчові продукти, які швидко псуються: варені та копчені ковбаси, кремові кондитерські вироби, йогурти та інші молочні продукти, салати та кулінарні вироби. Слід пам’ятати, що готові страви без холоду можуть зберігатися не більше двох годин.

З харчових продуктів варто взяти фасовану питну воду, сухе галетне печиво, шоколад, яблука. В жодному разі не використовуйте для пиття воду з незнайомих джерел. А також не забувайте про дотримання особистої гігієни: миття рук з милом після відвідувань туалету та перед прийомом іжі, використання вологих бактерицидних серветок.

Щоб уникнути небажаного впливу високих температур на організм, одягніть просторий світлий одяг із натуральних тканин, не забудьте легкий головний убір і обов’язково візьміть із собою пляшечку негазованої води. Слід багато пити, не менше 1,5-3 л рідини на день. Уникайте вживання алкоголю, в тому числі і пива, а також різних солодких газованих напоїв, які не тільки не втамовують спрагу, а й уповільнюють обмінні процеси в організмі.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...