Мед Атлант

Профілактика бездіяльності: депутати визнали роботу голови Білих Ослав незадовільною

Як писало МІСТО, 24 липня, у селі Білі Ослави Надвірнянського району відбулось позачергове засідання  сільської ради, де голова відзвітував місцевим обранцям про роботу за 3 роки на пості.

Раніше джерела з оточення сільського голови Миколи Щербюка розповіли нашим журналістам, що окремі депутати залякують чоловіка, бо той “засидівся” на посаді. Мовляв, дехто з обранців прагне влади, а громада обирає пана Щербюка головою ось уже третій термін поспіль.

Втім, за словами депутата Надвірнянської районної ради Миколи Дячука, інших претендентів, окрім діючого війта,  й не було.

Він був єдиним кандидатом, то яка може бути мова, що депутати хотіли балатуватись на посаду голови?  У Миколи Щербюка не було суперників.  На бюлетні, який видавали у день голосування за голову, були його ініціали  та галочка навпроти. Не було ні проти, ні утримався. Тож, люди просто клали галочку, бо ніхто крім нього не хотів йти на голову, – пояснює обранець.

Депутати хотіли почути звіт голови ще 5 тижнів тому. Відповідне рішення  ухвалили на сесії сільської ради. Коли війт це почув, розповідає Микола Дячук, втік разом із секретарем.

Депутати з ним просто поговорили, без залякувань та погроз. Хотіли завершити сесію та призначити нову.

Наступна сесія зі слуханням звіту мала відбутись через 2 тижні, однак голова нібито захворів. Місцеві обранці відправили запити начальнику поліції, прокуратури та головному лікарі, аби перевірити дійсність лікарняного.  Досі чекають відовіді.

Тоді прийняли рішення провести сесію 24 липня.

Як каже пан Дячук, місцеві депутати не мають наміру змістити Щербюка з посади. Хочуть, щоб він всього-на-всього почав працювати для села. Мовляв, за три каденції результату головування не видно.

Депутати дали зрозуміти, щоб він щось робив для села. Ніхто його з посади не хоче знімати. У нас дитячий садок розвалюється, амбулаторія незавершена. Крім цього, він почав зводити пожежну частину, яка не має існувати в селі. А ще він саботував приєднання до Делятинської ОТГ, – ділиться Микола.

На сесії були присутні 13 місцевих обранців. Всі одноголосно проголосували “за” незадовільну роботу голови. Білоославська сільська рада складається з 22-х депутатів, аби висловити недовіру потрібно мінімум 15 голосів. Тож, те що сталося, обранці називають не інакше, як ” профілактикою  бездіяльності”.

Читайте також: Кандидат на пост директора Раковецької школи виявився колишнім регіоналом. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...