Мед Атлант

На вечірку – тролейбусом: як і за скільки франківці можуть орендувати “рогатих”

Влаштувати вечірку у тролейбусі, або ж замовити собі комунальний транспорт, щоб довезти велику кількість людей до місця святкування. Таку новинку пропонують франківцям у комунальному підприємстві “Івано-Франківськелектроавтотранс”.

Оренда тролейбусів на свято – ідея не нова. У підприємстві зізнаються, що запозичили її в інших тролейбусних та трамвайних депо України.  Зараз в Івано-Франківську налічується 60 кілометрів тролейбусних ліній. Найбільш віддалені точки, в які може дістатися орендований “рогатий” – села Ямниця і Хриплин.

Замовте собі власний тролейбус та обирайте маршрут і час курсування на власний розсуд. Мікрорайони “Пасічна” та “Каскад”, вул. Юності, с. Ямниця тощо – довжина наших маршрутів понад 60 км, – повідомляють в “Електроавтотрансі”.

Плату за оренду “рогатого” підприємство встановило погодинну. Вона коливатиметься у залежності від виду транспорту. Можна винайняти або одинарний тролейбус за 375 гривень на годину, або так звану “гармошку” – за 430 гривень.

У підприємстві заспокоюють, що реалізація цієї ідеї ніяк не впливає на рух міських тролейбусів загалом. Адже зазвичай їх орендують у вихідні, коли випуск тролейбусів на маршрути зменшений і є вільні машини та водії.  Вперше франківський тролейбус орендували у травні – на День вуличної музики. Останнє замовлення тролейбуса для довезення на вечірку було більш як місяць тому.  Замовити тролейбус можна за телефоном 098 834 82 07 або у приватних повідомленнях КП “Електроавтотранс” у фейсбуці.

Згодом тут планують запровадити також оренду комунальних автобусів. Але наразі їх лише 6 одиниць, тож для початку потрібно збільшити комунальний автобусний парк.

Читайте також: Івано-Франківськ поповниться 29 новими низькопідлоговими тролейбусами

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...