Мед Атлант

На Південному бульварі зрізають зелені насадження, щоб облаштувати парковку для розважального центру. ФОТО

14 серпня на Південному бульварі розпочалися підготовчі роботи для облаштування тимчасової парковки поблизу дитячого розважального центру. Робітники взялися зрізати зелені насадження.

Про це у соцмережі повідомила Iryna Mushynska.

Нам,стурбованим мешканцям прилеглих будинків,кажуть,що мерія дала дозвіл на викорчовування цих дерев. На місці цих насаджень мають облаштувати “тимчасову стоянку”!  Поки на наші повідомлення і звернення,окрім поліції,ніхто не відреагував. А що ж скаже п. Руслан Марцінків?, – йдеться у дописі. 

Світлини з місця подій оприлюднила Олеся Пахолюк.

Ось і почалося знищення міського озера в місті Івано-Франківську. Зпочатку знищують всі насадження, потім під видом будови “спортивного чи розважального центру” будують житлові будинки. Наша окраса міста, наше чудове озеро під загрозою. Дуже і дуже сумно, – пише Олеся Пахолюк.

Згідно з документами, які надали мешканцям для ознайомлення, до виконавчого комітету Івано-Франківської міськради звернувся директор ТзОВ “К2-Інвест” щодо погодження облаштування тимчасової парковки за власні кошти підприємства на ділянці комунальної власності міста площею 0,1 га на вулиці Південний бульвір поблизу центру дитячого дозвілля “Чубі Бум”. Виконком призначив комісію для визначення стану зелених насаджень, згідно з актом обстеження визначено перелік дерев та кущів, що підлягають видаленню.

Мешканці прилеглих будинків на Південному бульварі виступили проти, викликали поліцію та вийшли на протест.

Правоохоронці приїхали на виклик, перевірили документи, які виявилися в порядку.

Місцеві жителі запевняють, що на вихідних парковка зазвичай переповнена і місця для клієнтів розважального центру бракує.

Як розповів у коментарі КУРСу начальник Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, комісія дала дозвіл на очистку невеликої зеленої ділянки поблизу розважального дитячого центру “Чубі-Бум” від чагарників та верби, щоб можна було розширити парковку. Він запевнив, що капітальних робіт не планується, а розчищену зону посиплять гравієм. Вона буде розрахована на один ряд машин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...