Мед Атлант

Мережею шириться петиція за заборону виробництва хутра в Україні

Більшого розголосу набуває онлайн-петиція, зареєстрована на порталі Верховної Ради, за заборону виробництва хутра в Україні.

Автор петиції – Павло Вишебаба, координатор Кампанії ХутроOFF. 

У тексті петиції зазначено:

Україна – не вигрібна яма! Ми вимагаємо від депутатів ВР запобігти екологічній катастрофі та впровадити заборону на жорстоке хутрове виробництво. Як і в країнах ЄС, така заборона має бути прийнята негайно, а повністю вступити в дію протягом 5-7 років, щоб працівники шкідливих ферм опанували іншу діяльність, а українська держава напрацювала механізм контролю за дотриманням заборони. Він має бути прийнятий не лише на папері, а реально діяти.

15 серпня у Києві біля стін Міністерства екології та природних ресурсів України відбувся мітинг за заборону шкуродерень, де активістами поширювалася й інформація про петицію.

Свої підтримку оголосило Мінприроди. Сергій Бабкін, дизайнер Світлана Бевза, Суддя Верховного суду Анна Вронська, Даніела Заюшкіна, Христина Соловій, експерт з хижих тварин, канд. біолог. наук Марина Шквиря, Влад Ярун та Олег Білоус з гурту «Карна», Олександр Чемеров, лідер гурту “The Gitas”, Саша Кольцова (гурт «Крихітка»), поет Павло Коробчук, Ірена Карпа та інші уже підтримали петицію.

Роз’яснення, як підписати заяву, розміщено на сайті.

Петицію слід підписувати тут.

Читайте також: Українці просять заборонити продаж собак та котів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...