Мед Атлант

Для франківських першокласників немає підручників

Сьогодні, 21 серпня, розпочалася оперативна нарада у міського голови. На ній розповіли про підготовку закладів освіти до навчального року.

У міській раді обговорили питання “Про підсумки підготовки закладів освіти до нового 2018-2019 навчального року”. Ігор Максимчук, директора департаменту освіти та науки, проінформував, що в місті нараховується 89 закладів освіти. Цього року до школи підуть 28 380 дітей, а це на 2 000 більше, ніж у 2017 році. Зокрема до перших класів підуть 3443 дитини.

Дуже скоро ми вийдемо на показник 1991-1992 років, коли мережа була найбільшою (більше 30 тисяч дітей). Ми можемо подолати історичну межу, – каже Максимчук.

Додамо, що багато дітей навчатимуть у другу зміну через нестачу приміщень. Міський голова Руслан Марцінків впевнений, що проблема  у тому, що одна школа  є переповненою, а інша – незаповненою. Доручив це виправити Максимчуку. Останній повідомив, що вже наступного року ситуація зміниться, бо   черга в перший клас буде електронною.

Наразі не всі учні забезпечені підручниками. Не має  підручників для першого та десятого класів. Над цим питанням працюють освітяни на рівні держави.

Читайте також: У школах Івано-Франківська будуть нові підручники

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...