Мед Атлант

Вулиця на мільйон: у місті урочисто відкрили оновлену Станіславську. ФОТО

Восени минулого року завершились роботи над вулицею Тринітарською. Навесні цього року під  реконструкцію потрапила вулиця Станіславська.

В рамках проекту давню трилінку тут укладено посередині, як і на Тринітарській, гранітну кам’яну бруківку – по боках, тактильну плитку “напрямок руху” як вісь вулиці. Також використали австрійську бруківку, яку знайшли під шаром асфальту на вулиці Лесі Українки.

 

Ця вулиця була базарною, захаращеною. Але ми взялися її відновити. Тут замінено всі мережі, оновлено покриття, меблі. Ще не вистачає дерев. Плануємо спеціальні горшки з деревами встановити в жовтні-листопаді. Будемо сподіватися, що мешканці берегтимуть їх. Ще дуже хочеться, щоб тут не було автомобілів, а більше пішоходів, – каже директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

За його словами, вартість ремонтних робіт склала трохи більше мільйона гривень.

На відритті містян чекали музика, співи, а також солодке частування. Не обійшлося і без партійних палаток.

У вітальному міський голова Руслан Марцінків зазначив, що вулиці середмістя оновлюються для того, щоб привабити туристів. За його словами, минулого року місто відвідали понад 800 тисяч туристів. Але цю цифру потрібно збільшувати. І нові вулиці можуть стати цікавими принадами для гостей міста.

 

Читайте також100 тисяч камінців поставлених вручну: у Франківську відкрили оновлене пішохідне середмістя. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...