Мед Атлант

Іванофранківці платитимуть за газ за старими цінами до жовтня цього року

В Україні за газ сплачуватимуть за старим тарифом до жовтня цього року: Кабмін відклав підвищення ціни.

Рішення щодо відкладення підвищення ціни на газ до жовтня було прийняте сьогодні, 29 серпня, зазначає “Інтерфакс-Україна”.

Як повідомляється, переговори з МВФ щодо ціни на газ досі тривають, тому, з огляду на завершення терміну дії положення, виникла необхідність у його продовженні.

Нагадаємо, постанова Кабміну №187 від 22 березня 2017 року передбачала, що спецзобов’язання з продажу газу населенню і ТКЕ діятимуть до 1 квітня 2018 року, але пізніше уряд продовжив їх до кінця травня, а ще пізніше – до кінця липня та серпня.

Україна в рамках співробітництва з МВФ взяла на себе зобов’язання відмовитися від PSO та перейти до ринкових цін, проте влітку та восени 2017 року відмовилася від їх виконання. Нині питання цін на газ для населення є ключовим для відновлення фінансування з боку МВФ, з яким уряд веде поки що безрезультатні дискусії.

Ключовою умовою для отримання траншу від МВФ є підвищення цін на газ для населення до ринкових. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив про готовність до такого кроку.

Фото ілюстративне.

Читайте також: Глава уряду пояснив, чому варто підвищивати ціну на газ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...