Мед Атлант

У Верховині провели семінар по сортуванні сміття

Нещодавно у Верховинському комбінаті комунальних підприємств запрацювала “Школа сортування сміття”. Тепер там проводять зустрічі та семінари на тему правильного поводження з відходами.

Цього разу слухачами школи були сільські голови району, адже в населених пунктах району робота із сортуванням та вивезенням сміття ще не налагоджена на належному рівні.

Модератором своєрідного навчального семінару виступив директор комунального підприємства  Володимир Мицканюк, який поінформував, що у селищі Верховина вже сортують сміття, однак поки що виникають проблеми, оскільки дане питання ще чітко не врегульовано на державному рівні. Термін експлуатації сміттєзвалища у селі Бережниця закінчився, тому потрібно шукати нові виходи щодо утилізації твердих побутових відходів.

Одним із шляхів вирішення проблеми є якраз і сортування сміття, і ні в якому разі не його спалювання, адже при спалюванні виділяється діоксин, який надто шкідливо впливає на дихальні шляхи людини, осідає на кормові культури тощо. Володимир Мицканюк розповів про сам процес сортування сміття, правильне поводження з відходами, а також закликав сільських голів до активної співпраці у спільному вирішення даної проблеми.

Читайте також: У Карпатах відкрили школу сортування сміття

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...