Мед Атлант

4 мільйони за незаконну вирубку: у Надвірній перевірили агролісгосп

Державна екологічна інспекція здійснила перевірку агролісгоспу в Надвірній та виявила незаконну вирубку на понад 4 мільйони гривень.

За результатами перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодаства Надвірнянський спеціалізований агролісгосп повинен сплатити 4 143 593,99  грн. за незаконну вирубку лісу.

Вирубували переважно хвойні дерева, загальний обсяг вирубки – понад 700 м3, інформують на сайті Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області.

Оскільки суб’єкт господарювання в добровільному порядку не сплатив шкоду, Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області подала позовну заяву про стягнення відповідної суми. Господарським судом Івано-Франківської області прийнято рішення про задоволення позову у повному обсязі”, – йдеться в повідомленні.

Державна екологічна служба зазначає, що кошти, сплачені за незаконну вирубку, надходять в державний та місцеві фонди охорони навколишнього природного середовища, звідки спрямовуються на виконання природоохоронних заходів.

Читайте також: Франківські “вартові” екологи штрафують продавців ритуальної атрибутики

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...