Мед Атлант

Іванофранківці зможуть купувати валюту онлайн

Національний банк підготував ревізію валютних правил, як результат в Україні можна буде купувати валюту онлайн

Національний банк підготував проект структури валютного регулювання, який вступить у дію разом із введенням в дію Закону України “Про валюту та валютні операції” 7 лютого 2019 року. 

Як повідомлено на сайті Нацбанку України, замість заплутаної чинної бази з 56 нормативно-правових актів у сфері валютного регулювання, нова база буде складатися з семи нових ключових нормативно-правових актів.

Розробка структури валютного регулювання – це перший крок до втілення Закону “Про валюту і валютні операції” в життя. Далі ми будемо наповнювати їх змістом. При цьому проект кожної з постанов ми плануємо обговорити з банківською та експертною спільнотою перш, ніж остаточно завершити їх опрацювання та оприлюднити їх фінальну версію для ознайомлення громадськості за місяць до набуття ними чинності”, – зазначає Олег Чурій, заступник Голови Нацбанку.

Низку кроків для лібералізації валютного регулювання буде запроваджено одразу після початку дії Закону, повідомляє НБУ. Зокрема:

По-перше, граничний строк здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами буде розширено до 365 днів (зараз він становить 180 днів).

По-друге, буде скасовано валютний нагляд для експортно-імпортних операцій на суму до 150 тис. грн.

По-третє, індивідуальні валютні ліцензії буде скасовано. Натомість з’явиться система електронних лімітів.

По-четверте, будуть скасовані санкції у вигляді припинення зовнішньо-економічної діяльності за порушення строків розрахунків.

По-п’яте, буде дозволено online купівлю іноземної валюти фізичними особами. При цьому на такі операції розповсюджуватиметься аналогічний ліміт, як і на купівлю готівкової валюти (зараз – до 150 тис. грн. на день в еквіваленті).

Читайте також: Українським пенсіонерам змінять формулу нарахування виплат вже наступного року

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...