Мед Атлант

Студенти ПНУ зустрілися з європейськими парламентарями

Сьогодні члени Парламентського Комітету Асоціації між Україною та Європейським Союзом зустрілися зі студентами Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Зустріч розпочалась з покладання квітів до обеліска пам’яті студентам та викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України.

Микола Княжицький зауважив, що основною метою візиту депутатів Європейського Парламенту є допомога Україні в реалізації угоди про асоціацією з ЄС.

Івано-Франківськ – це європейське місто, яке має багато партнерів у країнах Європейського Союзу та реалізує багато європейських програм. Сподіваюсь, що після цього візиту буде втілюватись ще більше нових напрацювань. Сьогодні ми обговорюватимемо питання децентралізації, проведення реформ в Україні та розвитку наукового потенціалу нашої країни. За результатами цієї роботи народжуються рекомендації, які реалізуються українською владою та Європейським парламентом. Кінцевою метою нашої роботи є вступ до Європейського Союзу, – підкреслив народний обранець.

Діаріуш Розатті розповів, про угоду асоціації України з Європейським Союзом та зауважив, що в Україні проходять реформи.

За останні чотири роки ми побачили більше хороших результатів, ніж за попередні двадцять. Значимі досягнення є у сферах децентралізації, освіти та охорони здоров’я. Країні необхідно й надалі ефективніше працювати над впровадженням реформ й у інших напрямках її розвитку, – зазначив європейський парламентар.

Ігор Цепенда представив амбітні ідеї та досягнення університету, зокрема, розповів про роботу щодо відновлення астрономічної і метеорологічної обсерваторії на вершині гори Піп Іван та створення міжнародного центру зустрічі студентської молоді.

Під час зустрічі був організований діалог студентів та представників Європейського Парламенту, в якому йшлося про розвиток науки та розширення відносин України з Європейським Союзом.

Читайте також: Розвиток туризму та дотримання прав нацменшин: що європейці очікують від Прикарпаття

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...