Мед Атлант

Де взяти гроші: для медиків та освітян не вистачає коштів на зарплати

Івано-Франківська обласна рада не ухвалила звернення щодо виділення додаткових коштів з державного бюджету в сумі 336,7 млн. грн.

Рішення щодо звернення про виділення додаткових коштів з державного бюджету в сумі 336,7 млн. грн. на сесії облради не прийняли.

Обласна рада підготувала звернення щодо виділення додаткових коштів з державного бюджету в сумі 336,7 млн. грн., оскільки бюджетна сфера у поганому стані, бюджетні працівники, за словами Манолія Піцуряка, не мали коштів, щоб купити дітям речі для школи.

Великі кошти на сферу медицини може на себе взяти тільки Держава.

Тому депутати облради підготували звернення до Уряду, де зазначено, що незабезпеченість бюджетними призначеннями на оплату праці працівникам бюджетної сфери області за обов’язковими виплатами до кінця 2018 року складає 336,7 млн. грн., у тому числі по закладах охорони здоров’я, які фінансуються за рахунок коштів медичної субвенції 171,7 млн. грн., установах освіти 139,2 млн. грн., інших закладах 25,8 млн. грн.

Олександр Сич задав питання, хто ж винен у невиплаті заробітної плати. В облраді розгорілася дискусія.

Статистику ми обговорюємо постійно, у нас не все так трагічно у сфері охорони здоров’я. До прикладу, на 200 млн завезено медичне обладнання”, – прокоментував Остап Дзеса.

Микола Палійчук зазначив, що наступного року нас чекають такі самі проблеми у виплаті заробітної плати.

 В Івано-Франківську є проблема виплати зарплати для освітян та медиків. Уряд країни повинен працюватии так, аби проблема не переходила з місяця в місяць і наші звернення повинні бути”, – зазначив Михайло Королик.

Депутат Сергій Коцюр підкреслив, що місцеве самоврядування може про себе подбати, але держава повинна забезпечити виплату зарплату бюджетникам.

Остап Дзеса висунув пропозицію доручити облдержадміністрації зібрати групу фахівців і розробити алгоритм дій з питання коштів для освітян та медиків. Олександр Сич дуже емоційно відреагував на цю пропозицію й пригрозив розігнати департаменти та комісії.

Олександр Сич підсумував, що винен у нестачі коштів Кабінет Міністрів України.

Читайте також: У школах Прикарпаття розпочинатимуть тиждень з молитви

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...