Мед Атлант

Франківськ стає доступнішим для людей з інвалідністю

Франківськ стає доступнішим для людей з інвалідністю

Питання про забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста розглядали на щотижневій оперативній нараді мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа 25 вересня

Михайло Смушак, директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою закцентував увагу на поняття доступності об’єктів для осіб з інвалідністю.

Доступність – це поняття набагато ширше, це універсальний дизайн”, – закцентував Михайло Смушак.

Далі Михайло Смушак розповів про принципи такого дизайну. Рівноправне використання – надання однакових засобів для всіх користувачів, гнучкість у користуванні, просте та зручне використання (простота у дизайні та зрозуміле виокристання), сприйняття інформації незалежно ві сенсорних можливостей користувачів, низький рівень фізичних зусиль, наявність необхідного простору.

Ураховуючи такий принцип здійснено капітальний ремонт на Лесі Українки, тротуари на перехід на Галицькій, капремонт на Тринатарській, міжбудинкові проїзди, громадська вбиральна, облаштування пандусів у будинках, де це потрібно.

Читайте також: Сквер в центрі міста окупували п’яні чоловіки

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...