Мед Атлант

Проти влади страшно відкрити рота: на Богородчанщині мешканці скаржаться на підприємство з переробки деревини

Йдеться про  дим, який не дає спокою мешканцям села Дзвиняч. Дим йде з підприємства “Уніплит”, яке займається комплексною переробкою деревини і виробництвом деревинно-волокнистих плит.

Про це повідомила  у мережі Оксана Карабінович.

Це вже дим починає розсмоктуватись… Бачили би ви ці викиди на початку (чорна непроглядна хмара). Цей їдкий дим ми вдихаємо кожного дня! Скільки ще нас буде отруювати ТзОВ “Уніплит”? Невже ніхто не стане на бік людей? Всі знають про це і всі мовчать! Де екологічні служби? Вул. Франка постійно дихає цими хімічними викидами і це вже декілька років поспіль. Люди жаліються на головні болі, проблеми з тиском, серцево-судинні захворювання, хворіють діти! А взимку в нас “природній каламбур” випадає сніг з червоним відтінком. Ввечері неможливо відчинити вікно через сморід. А хто звернув увагу на те, скільки людей середнього віку від початку року померло в Дзвинячі? То ж треба вирішувати цю проблему негайно! Не залишайтесь осторонь – це наша спільна біда! Важливішого за життя і здоров’я немає нічого!, – пише жінка.

Мешканці Дзвиняча підтримали пані Оксану. Кажуть, проблему усі знають, але заявити про  неї не можуть  чи не хочуть. Тим більше так, аби взятися за неї і вирішити. Зокрема Галина Сенчак у коментарях додала:

Це все правда. Я живу біля заводу і кожного дня бачу дим і дихаю ним. Так само мої і чужі діти. Раніше в місцевому ЗМІ писали, що голова дав дозвіл на викиди шкідливих речовин в атмосферу. Читали, але ніяк не реагували. Деякі люди обмовилися, що треба робити збір села і на тім замовкли. Проти влади страшно відкрити рота.

Журналістів МІСТА директор “Уніплит” Микола Гречанюк запевнив, що ніякої біди немає і це все плітки:

У нас маленьке підприємство. Єдині викиди – спалювання дров. Ми не користуємося ні хімічною, ні  вугільною обробкою. Навіть  газом  не палимо. Запрошую на екскурсію і зможете переконатися самі.

Щодо того, чому дим чорний, то директор  каже, що інколи  буває сира деревина. Переконаний, що нікого отруїти такими викидами не можуть. Наголосив, що на Прикарпатті є підприємства, які шкодять довкіллю, але це не “Уніплит”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...