Мед Атлант

З словами вдячності: франківські бійці отримали ключі від квартир. ФОТО

Вручення квартир учасникам АТО відбулося в адміністрації. Бійці отримали ключі від одно- та  двокімнатних квартир.

Сьогодні, 28 вересня, в черговий раз організатори проекту “Житло для учасників АТО”  і вперше ЖБК “Соціум” подарували квартири побратимам. Цього разу йдеться про тринадцять квартир: три двокімнатні та десять однокімнатних. Квартири знаходяться як в стадії будівництва так і здані в експлуатацію.

Голова Міської асоціації учасників АТО та автор проекту Василь Андріїв. 

Вручення квартир є несподіванкою для їхніх нових власників, адже лише сьогодні атовці дізналися, хто з них отримав омріяне житло.

Протягом цього року це вже третє по черговості вручення учасникам АТО житла від міської Асоціації і дев’яте протягом неповних двох років діяльності проекту. За словами голови правління Василя Андріїва на сьогодні це вже 106 квартира вручена бійцям за незалежність, протягом неповних двох років дії програми.

На цьому зупинятися хлопці не збираються, і вже 12 жовтня до Дня Захисника анонсують чергові, більш масштабні за кількістю вручення в обласній Філармонії.

До слова, проект “Житло для учасників АТО” діє з липня 2016 року. Його реалізовують за ініціативи бійців, що не вимагають фінансування ні з міського, ні з обласного бюджетів. Суть проекту полягає в тому, що Івано-Франківська міська влада дає земельну ділянку ветеранській організації. На тій ділянці атовці пропонують інвестору-забудовнику звести багатоповерховий житловий будинок. Потім частину квартир забудовник має віддати учасникам АТО.

Довідка про бійців

За проектом “Житло воїнам АТО”

Двокімнатні квартири отримали:

1.Жінка, мати, бієць тактичної групи “Сапсан” – Богович Надія з позивним “Руда”. Ще з початку 2014 року вона допомагала “стати на ноги” українським Захисникам. І вже 1,5 роки, як сама взяла до рук зброю і під командуванням “Сироти” стоїть на позиціях захисту Східного фронту. У неї прекрасна донечка, яка поборола страшну хворобу рак. Весь час вони жили у кімнатці-гуртожитку. Тепер вони мають змогу жити у власній, новій квартирі.

2. Багнюк Ярослав – батько двох дітей, власного житла не має, разом з сім’єю проживає в орендованій кімнаті, гуртожитку. З 5 липня 2014 пер1ебував у зоні АТО в Донецькій області (м.Амвросіївка).
Верановський Юрій – батько трьох дітей , разом з сім’єю проживає в службовій квартирі. Перебував в зоні АТО з липня 2014 року м.Амвросіївка, Донецької обл., І з жовтня 2015 по квітень 2016 – Мар’їнка, та м.Красногорівка.

3.Волинков Валерій – одружений, має сина та дочку. З 2014 року перебував у зоні АТО Лисичанськ, Севередонецьк, Старобільськ, м.Айдар. Проживає із сімєю у службовій кімнаті 27м2.
Музиченко Олександр – батько трьох дітей, власного житла не має, разом з сім’єю проживає в орендованій квартирі. Перебував в АТО з липня по жовтень 2016 року в Донецькій області.

Однокімнатні квартири отримали:

1.Монюк Василь – він проживає з мамою в маленькій квартирі вітчима, власного житла не має. З червня 2014 року по 28 лютого 2015 приймав участь у бойових діях в АТО Донецькій області.

За проектом ЖБК учасників АТО “Соціум”

2.Трінчук Орест Михайлович – разом з дружиною та дитиною винаймає кімнату, власного житла не має. Перебував в зоні АТО з 26.11.2015 по квітень 2016 року Авдіївка.

3.Процький Андрій Віталійович – одружений, батько однієї дитини, проживає разом з дружиною , дочкою та мамою в 3-х кімнатній квартирі, власного житла не має. Перебував у зоні АТО з 2015 по 2016 рік. Воєнно-морські сили м.Маріуполь.

4.Лавров Микола Володимирович – одружений, батько однієї дитини, разом з сім’єю винаймає житло. В 1999 році був призваний в ЗС України механік-водій «Т-72», в 2001 році вступив до правоохоронних органів ВС України. Перебував в зоні АТО з 2014 року Луганська обл.

5.Доронюк Олександр Васильович –  одружений, батько трьох дітей, разом з сім’єю проживає в 3-х кімнатній квартирі. Перебував в зоні АТО 2015, 2016 рік Луганська обл.

6.  Носик Ігор Ігорович – разом з дружиною проживає в квартирі батьків дружини, житловою площею 37,3 кв.м., всього в квартирі проживаєт 7 осіб, власного житла не має. Перебував в зоні АТО з 20 вересня по 28 листопада 2016 року, та з 22 січня по 30 березня 2017 року Луганська та Донецька обл.

7. Шевадуцький Микола Васильович – разом з дружиною та дочкою проживає в квартирі батьків дружини, житловою площею 37,3 кв.м., всього в квартирі проживаєт 7 осіб, власного житла не має. Перебував в зоні АТО з червня 2016 по червень 2017 року Маріупольський напрямок : Новотроїцьке – передова (нульова лінія).

8. Граблюк Любомир Іванович– разом з дружиною винаймає житло з 2014 року, власного житла не має. Перебував в зоні АТО з 2014 по 2018 рік з інтервалом у 2 місяці близько 15 ротацій, а саме : Вуглегірськ, Маріуполь, Мар’їнка, Новомихайлівка.

9.Ляхов Вячеслав Вячеславович – є батьком двох дітей, разом з сім’єю проживає в квартирі батьків дружини, власного житла не має. Перебував в зоні АТО з жовтня 2015 по січень 2016, та з січня 2017 по травень 2017 року Луганська обл..

10.Деркач Ігор Вікторович – проживає в гуртожитку разом з дружиною, та двома дітьми, окрім цього в гуртожитку проживає ще шість чоловік, родичі дружини. Перебував в зоні АТО 2015, 2016 рік : Слов’янськ, Краматорськ, Горлівка.

11.Ілку Ярема Юрійович– не одружений , власного житла немає, проживає разом з братом у 2-х кімнатній квартирі. Перебував в зоні АТО з 2015 по 2016 Донецька обл.

12.Яцишин Віктор Андрійович– проживає разом з батьками, сестрою, та її двома дорослими дітьми в квартирі матері, власного житла не має. Перебував в зоні АТО з жовтня 2014 по вересень 2015 Донецька та Луганська обл.

13.Марко Василь Мирославович– проживає в квартирі разом з дружиною, сином та тещою, власного житла не має. Перебував в зоні АТО з липня 2015 по жовтень 2016 : станиця Луганська, Авдіївка, Піски, Шахта бутівка.

14. Перепічка Віктор Мирославович- проживає разом з дружиною, сином та мамою в квартирі мами. Перебував в зоні АТО з березня 2015 року Донецька обл. р-н Волноваха, смт Гранітне.

Про проект “Житло воїнам АТО” читайте за посиланням.

Проект “Соціум” читайте за посиланням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...