Мед Атлант

Біля Івано-Франківська проходять зйомки фільму про короля Данила. ФОТО / ВІДЕО

На Прикарпатті зніймають сцени до фільму Тараса Химича про короля Данила.

У селі Павлівка біля Івано-Франківська проходять зйомки фільму про короля Данила. Знімають кінні сцени, все, що пов’язано з кінними проїздами, сутички Данила з татарами. Це одна із останніх зйомок, бо прем’єра фільму відбудеться 22 листопада цього року.

Ідея виникла давно, десь вісім років тому. Упродовж цього часу команда набиралася досвіду, працювала над іншими проектами. Фільм знятий за історичними мотивами. Це не документальний фільм, у ньому буде детективний сюжет, багато екшену. Задіяні актори зі всієї України. Ми взяли зрілий час короля Данила, коли він мав певну владу, боровся з боярами, – розповідає режисер.

Виконавець головної ролі, Сергій Ярмошенко, багато років займається кінним спортом, ідеально підійшов на роль короля Данила.

Важко було змінювати свій імідж. Бойова й кінна підготовка у мене була, слід було підтягнути акторську частину. Найважче було навчитися правильної акторської гри, вірно подавати текст, бо раніше працював більше каскадером, – ділиться враженнями Сергій Ярмошенко.

Під час зйомок міняли акторів, бо вони не вписувалися в загальний каст, не підійшли образами до фільму. У стрічці знялися й франківці – Юрій Вихованець та Орест Пастух.

Підтримує зйомки фільму Університет Короля Данила. Проректор університету з виховної роботи Олег Андрухів зазначив, що не підтримати стрічку було неможливо:

Ми тішимося, що наші земляки створюють міжнародний продукт, який дозволить велич української нації піднести на новий рівень, а новий рівень – це професійна сучасна кінострічка “Король Данило”. Постать короля Данила – феноменально визначна, і хочеться, щоб сучасне покоління визнало велич цієї постаті.

Також Олег Андрухів указав, що Університет Короля Данила підтримує стрічку фінансово, надає ресурсну та просто дружню допомогу.

Події фільму розгортаються у 1238 році. Князь Данило (Сергій Ярмошенко) разом зі своїм братом Васильком (Юрій Вихованець) нападають на прикордонний замок.

Зйомки фільму проходили на Прикарпатті, Львові, Львівській області. Там було споруджено декорації, одна з яких відтворює середньовічне місто Холм. Гроші на зйомки збирали на краудфандинговій платформі Na-Starte. Загальний кошторис стрічки склав 4 млн. грн.

Читайте також: У мережі з’явився трейлер “Короля Данила”. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...