Мед Атлант

У Франківську презентували проект нового формату бюджету участі

Сьогодні, 2 листопада, відбулася прес-конференція, під час якої буде презентовано проект з вироблення нового формату бюджету участі в Івано-Франківську.

Проект з вироблення нового формату бюджету участі в Івано-Франківську реалізує громадська організація “Івано-Франківський регіональний центр” у співпраці з міською владою.

У прес-конференції взяли участь Наталія Кобильчак, голова правління громадської організації “Івано-Франківський регіональний центр”, Христина Костирко, консультант міського голови, координатор роботи з реалізації бюджету участі в місті.

Третій рік поспіль жителі Франківська залучаються до розподілу частини коштів міської казни для фінансування своїх ідей та ініціатив через механізм бюджету участі.

На прес-конференції говорили про особливості проекту в Івано-Франківську, що планується для його вдосконалення, які існують проблемні питання, як забезпечити більш прозорий і відкритий процес взаємодії місцевої влади з громадськістю. Представили також візуальний стиль проекту: для  його ідентифікації. Суть бюджету участі – згуртувати людей.

На заході було представлено стан виконання проектів бюджету участі та його трирічні підсумки.

Це інструмент прямої демократії, залучення мешканків до розподілу коштів. Мешканці визначають локальні проблеми, які вони хочуть виконати. Заявки мешканців отримуюють фінансування, – розповідає Наталія Кобильчак, голова правління громадської організації “Івано-Франківський регіональний центр”.

Було багато зауважень до бюджету участі, але не всі можна зреалізувати. Цьогоріч було 37 переможців. Наступного року сума буде збільшена до 3 мільйонів. У перспективі буде тільки онлайн голосування за проекти, – розповідає Христина Костирко, консультант міського голови, координатор роботи з реалізації бюджету участі в місті.

Новий бюджет буде загальнодоступним, а також вирішуюються нюанси з голосуванням, для чіткості процедури удосконалюватимуть положення бюджету участі, форма проектної заявки також буде максимально спрощена. Зараз завершується формування робочої групи.

Читайте також: В Івано-Франківську перекриють рух на вулиці Гординського. СХЕМА

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...