Мед Атлант

У Франківську випустять книгу про героїв міста

Сьогодні, 7 листопада, відбулося засідання міськвиконкому.

Питання про виконання Програми “Івано-Франківськ – місто героїв на 2018-2020р.” розглядади на засіданні міськвиконкому.

З метою популяризації українських героїв, які проживали чи діяли у нашому місті, прийнята міською радою програма “Івано-Франківськ – місто героїв”. Ця програма спрямована на поширення інформації серед населення про постатей та події, що залишили суттєвий слід в історичному надбанні Івано-Франківська, про події українського національно-визвольного руху, які відбувалися на вулицях та у будівлях нашого міста.

Ця програма дає змогу всім бажаючим долучитися до інформування мешканців та гостей міста про історично-культурні надбання, шляхом активної участі на нашому сайті та ініціативою встановлення пам’ятних дощок, як увічнення пам’яті видатних осіб і вшанування визначних історичних подій, що відбулися в місті.

Сьогодні у Івано-Франківську налічується 560 пам’яток архітектури та містобудування. У рамках програми “Івано-Франківськ – місто героїв” планується встановлення ще 150 пам’ятних дощок. У цьому питанні програма передбачає залучення громадськості міста до вибору місця встановлення цих дощок, їх форми, дизайну та тексту.

З метою узагальнення інформації про реалізації міської програми “Івано-Франківськ – місто героїв» триває робота над випуском окремої книги “Івано-Франківськ – місто героїв”. Книгу планують видати наступного року.

Читайте також: 48-річний прикарпатець спалив прапор УПА

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...