Мед Атлант

У проїзну електронну картку людей з інвалідністю зору будуть вносити дані супроводжуючих осіб

Сьогодні, 7 листопада, відбулося засідання міськвиконкому.

Питання про виконання міської Програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору на 2015-2019 роки розглядади на засіданні міськвиконкому.

Василь Семанюк, директор департаменту соціальної політики, розповів: в 2015-2018 роках постійно здійснювались та здійснюються заходи щодо соціального забезпечення та соціальної підтримки осіб з інвалідністю відповідно до чинних державних нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування та розпоряджень міського голови.

Інформація про виконання заходів міської Програми постійно висвітлюється в засобах масової інформації, на офіційному сайті міста в розділі “Соціальні програми”. Розглядаються проблеми незрячих та напрацьовуються шляхи їх розв’язання на засіданнях міського комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

У місті Івано-Франківську проживає понад 350 осіб з інвалідністю зору (зареєстровано в ЄДАРПі 340, в т.ч. 258 осіб з інвалідністю зору І групи).

Особам з інвалідністю зору з коштів міського бюджету надаються пільги на оплату житла і комунальних послуг в розмірі 50 відсотків на одну особу.

Василь Семанюк повідомив також, що у проїзну електронну картку людей з інвалідністю зору будуть вносити дані супроводжуючих осіб для того, аби спростити послугу перевезення.

Читайте також: 48-річний прикарпатець спалив прапор УПА

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...