Мед Атлант

Зростуть штрафи за порушення строків переміщення на авто з іноземною реєстрацією

Запроваджується автоматизований обмін інформацією між фіскальними органами, Державною прикордонною службою та Національною поліцією, який дозволить в автоматичному режимі перевіряти, коли та ким ввезений автомобіль з іноземними номерами.

Крім того, згідно з указом президента, зростуть тарифи за порушення строків переміщення на авто з іноземною реєстрацією на території України.

Про це повідомляє Патрульна поліція Івано-Франківщини в дописі на своїй офіційній сторінці у фейсбук.

Будь-які автомобілі на іноземній реєстрації можуть перебувати в Україні  “у митному режимі транзиту”, чи “у митному режимі тимчасового ввезення”. Перше – це автомобілі, які проїжджають країною, друге – автомобілі, що використовуються всередині країни тимчасово. Обидва режими мають визначені проміжки часу, за порушення яких передбачені штрафи.

Штрафні санкції за порушення строків переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі транзиту значно збільшуються (закон вступає в силу через 180 днів з моменту опублікування), зокрема, за перевищення строку не більше однієї доби – 170 грн. або попередження; від однієї доби до 10 діб – 3400грн.; від 10 до 20 діб – 8500 гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривень, а більш ніж на 30 діб (а також за втрату чи розкомплектування транспортних засобів) – 170 тисяч гривень, або ж конфіскацію автомобіля за рішенням суду.

Штрафні санкції за порушення строків переміщення транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення в митному режимі тимчасового ввезеннятакож значно збільшено (закон вступає в силу через 180 днів з моменту опублікування), а саме, за перевищення строку не більш ніж на три доби – 850грн. або попередження; від 3 до 10 діб – 5100 грн.; від 10 до 20 діб – 17 тисяч гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривень, більш ніж на 30 діб (а також за втрату чи розкомплектування транспортних засобів) – 170 тисяч гривень, або конфіскацію автомобіля за рішенням суду.

Запроваджується автоматизований обмін інформацією між фіскальними органами, Державною прикордонною службою та…

Опубліковано Патрульна поліція Івано-Франківської області Середа, 28 листопад 2018 р.

Нагадаємо, що Порошенко підписав закони про євробляхи: гроші підуть у Пенсійний фонд.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...