Мед Атлант

“АТБ” відкриває нові магазини, роботу в яких налагоджуть наставники

Стандартизувати роботу всіх своїх магазинів у різних куточках країни компанії вдається за рахунок передання досвіду співробітниками.

На початку грудня в нашому місті відкрився новий “АТБ”. Магазин на вулиці Галицькій став уже десятим торговельним підприємством цієї мережі в Івано-Франківську. Він працює за стандартами мережі:  оформлення вітрини, уніфікована викладка товару на полицях, єдині правила. Роботу маркетів налагоджують групи підтримки. Журналісти дізналися, як функціонує ця система підготовки новачків.

Йдеться про команду співробітників, які мають багатий досвід роботи в “АТБ” на різних посадах. До потрапляння в групу підтримки кожен із них працював у якомусь із регіонів присутності мережі. Виявивши бажання ділитися навичками, такі люди потрапляють до умовного резерву. Коли компанія ухвалює рішення відкрити новий магазин, їх збирають у групу та відправляють у тривале відрядження. На місці вони стежать за підготовкою маркету до відкриття. Також в сферу відповідальності команди входить підбір персоналу та його навчання стандартам мережі, принципам викладки товарів, умінню спілкуватися з покупцями. Якщо під час поїздки, наприклад, до Києва вам здається, ніби тамтешній “АТБ” як дві краплі схожий на той, в якому ви закуповуєтесь у своєму затишному франківському дворі, то цілком може бути, що налагодженням роботи цих двох маркетів займався один і той самий керівник.

Після відкриття нового магазину група підтримки залишається на деякий час, щоб контролювати його діяльність. Фактично члени цієї команди займаються становленням роботи торговельної точки.  Паралельно з цим керівники уважно придивляються до працівників, яких найняли на роботу.  Коли група підтримки поїде, хтось із місцевих очолить магазин і керуватиме новим колективом.  Здібних хлопців та дівчат, захоплених своєю справою, можуть відправити навчатися в учбовий центр “АТБ”. Зараз такі заклади є в чотирьох містах України. Там новачки отримують необхідні знання і після здавання іспитів можуть претендувати на більш високу посаду.

Отже, група підтримки їде тоді,  коли у магазині повністю налагоджена робота та сформований колектив. Самі ж коучі можуть повернутися в свій магазин чи записатися в групу, яку відправлять у нове відрядження. Як бачимо, склад групи підтримки постійно змінюється.  Через це в новому, припустимо, одеському магазині можуть працювати одночасно співробітники з Дніпра, Чернігова, Умані та Коломиї. Таким чином відбувається не тільки передання досвіду новачкам, але й зміцнення відносин між працівниками з різних міст. Навіть у такому величезному колективі (зараз у мережі працює більш як 50 тисяч осіб!)  зав’язується дружба, співробітники  допомагають один одному.

Покупці можуть бути певні, що в цих магазинах усі продукти завжди будуть свіжі та безпечні, а працівники проконсультують щодо будь-якого товару.  Використовуючи цю систему налагодження діяльності, мережа стала лідером вітчизняної торгівлі. Понад 3,5 мільйона наших співвітчизників щодня  купують продукти в магазинах “АТБ”.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...