Мед Атлант

Івано-Франківська облрада затвердила бюджет на 2019 рік

Сьогодні, 21 грудня, відбулося друге пленарне засідання 26-ї сесії обласної ради, на нього було винесено 30 проектів рішень.

Ключовим питанням другого пленарного засідання стало прийняття обласного бюджету на 2019 рік.

Ми зробили все можливе, аби обласний бюджет був максимально збалансований. Приємно відзначити, що практично по всіх галузях збільшено видатки. Найсуттєвіше це відчутно по охороні здоров’я. Очікуємо, що упродовж року будуть зміни, як то зростання оплати праці чи передача повноважень на місця без передачі необхідних ресурсів тощо. Все це буде розбалансовувати обласний бюджет. Та все ж  переконаний, що ми зможемо оперативно реагувати на такі виклики”, – зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

Ірина Мацькевич роповіла, під час складання проекту місцевих бюджетів на 2019 рік в частині видатків було враховано ріст мінімальної заробітної плати з 1 січня 2019 року на 12,1 відсотки, її розмір становитиме 4173 гривні. Посадовий оклад працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки – 1921 гривня. Прожитковий мінімум з 1 січня 2019 року становитиме 1853 гривні. Видатки на оплату праці – передбачено.

Цього року екологічний фонд складатиме 127 мільйонів 520 тисяч гривень. Ставка за викиди СО2 зросла з 40 копійок до 10 гривень, але при цьому відрахування до екологічного фонду області не змінюються, а кошти йдуть в держбюджет.

Власний дохід бюджету Прикарпаття – понад мільярд гривень. 7 мільярдів 237 мільйонів гривень – субвенції та дотації з державного бюджету на медицину, освіту,  культуру та спорт.

Один мільярд гривень іиділено на медичну субвенцію, 234 мільйони – на освітню. 348, 2 мільйони гривень виділять на ремонт доріг на Прикарпатті.

З текстом бюджету можна ознайомитися на сайті.

У 2019 році є ризик недофінансування коштів на виплату зарплат, повідомив Василь Гладій, перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради.

45 мільйонів на спорт – це ганьба. Нікого не цікавить, як поживають знедолені. Це дно. Це ми зобов’язані фінансувати спорт, культуру, соціальну політику. Ми зобов’язані латати дірки, – прокоментував ситуацію Олександр Сич.

Депутати проголосували “за” бюджет на 2019 рік. До слова, Івано-Франківську не виділили 10 мільйонів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...