Мед Атлант

Холдинг Ахметова, до якого входить Бурштинська ТЕС, звинувачують в монополізмі

Антимонопольний комітет встановив, що компанії холдингу ДТЕК Ріната Ахметова, в склад якого також входить Бурштинська ТЕС, мають структурні ознаки монопольного становища на ринку електроенергії.

Про це повідомила глава Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Оксана Кривенко в коментарі LIGA.net, який вона передала через свого помічника.

Антимонопольний комітет встановив, що компанії ДТЕК мають структурні ознаки монопольного становища на ринку електроенергії і мають ринкову владу, яка посилюється вертикальною інтеграцією, – коментує Оксана Кривенко.

Вона нагадала, що Антимонопольний комітет України почав розгляд справи про ознаки порушення компаніями ДТЕК Дніпроенерго, ДТЕК Східенерго і ДТЕК Західенерго законодавства про захист економічної конкуренції у 2015 році на підставі звернення НКРЕКУ.

Остаточне рішення у цій справі піде в середині січня, узагальнила Кривенко.

На офіційному сайті АМКУ є повідомлення, датоване 22 грудня, в якому говориться, що регулятор проведе засідання з приводу ознак монополізму у цих компаній 28 грудня.

Довідково:

Монополія — виключне право (виробництва, торгівлі, промислу тощо), що належить одній особі, групі осіб чи державі.

Монопольне становище може призвести до наступних наслідків:
1. Диктування цін.
2. Запобігання інноваціям, як наслідок знищення конкурентів.

Бурштинська ТЕС

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...