Мед Атлант

Галицький академічний камерний хор колядував у Долині

У надвечір’я Нового року, 13 січня, за християнським календарем святкують день преподобної Меланії або Щедрий Вечір. У храмі Різдва Пресвятої Богородиці Долинського деканату УГКЦ цей день святкували по-особливому.

Цього разу парафіян Церкви Різдва Пресвятої Богородиці очікував неабиякий приємний сюрприз – на запрошення міського голови Володимира Гаразда до міста завітав Галицький академічний камерний хор, щоб заспівати колядок, щедрівок, повіншувати та засіяти в Новому році. К

Учасники колективу спершу долучились до Святкової Божественної Літургії, цим самим створивши для парафіян особливий різдвяний настрій. А відтак на долинян чекала різдвяна програма хору «Маланка. Колядки. Щедрівки».

Враження від співу Галицького камерного хору просто неймовірні. Він чудовий і це дуже правильно зібрати усіх у храмі, де по-особливому відчувається єдність, – ділилися християни.

Коляди, щедрівки та світові різдвяні класичні пісні хористи виконали бездоганно, їм щиро аплодували, особливо за український «Щедрик», «Дивная новина», «Народився Бог на сіні…», «Свята ніч, тиха ніч» та інші.

Ми особливо вдячні за запросини міському голові Володимиру Гаразду. Приїхавши до вас із різдвяною програмою, ми отримали колосальне задоволення. Завдяки отцю Зореславу Котовичу і таким ініціативним людям як міський голова Володимир Гаразд, ми маємо можливість донести до сердець своїм співом добро, мир, засіяти духовною радістю кожне християнське серце, – зазначив диригент, народний артист України Василь Яциняк, який родом з Долини.

Завершальним став виступ камерного хору з англомовною версією відомої колядки.

Цей чарівний золотий спів, який ви принесли до нас, пануватиме тут цілий рік і дозволить творити добро кожному. Нехай ваш Божий талант ніколи не згасає і несе радість усім, – подякував за коляду отець Зореслав.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...