Мед Атлант

Уперше в Україні: у Франківську реалізують програму для порятунку життів

Івано-Франківськ стане першим містом, де реалізуються програму “Life Camp”. Подібного в Україні ще не було.

Програма розрахована на молодь та студентство, а також на старшокласників. Вона буде безкоштовною та спрямованою на те, щоб навчити молодь не залишатися байдужими, а надавати першу допомогу та рятувати життя інших, повідомлено на сайті міського голови Івано-Франківська.

Ініціатор програми, працівник ПНУ ім. В. Стефаника, Сергій Демчук розповів, що є керівником військової програми “Карпатський Легіон”, яка спеціалізується на підготовці молоді до військових та локальних конфліктів. І хоч, війна триватиме не завжди, але завжди потрібно вміти рятувати життя у побутовому форматі. Тоді й виникла ідея започаткувати “Life Camp”.

Як співпрацювати зі структурами на масових заходах, як відшукати загублених людей в горах чи врятувати їх на воді, а також багато іншого розповідатимуть на заняттях зі спеціалістами з Центр екстреної медицини, Мальтійська служба допомоги, УДСНС, поліція та інші.

Навчання триватиме близько двох місяців. За словами ініціаторів, це не одноразова акція, а навчання проводитимуть знову і знову. А також очікують, що на прикладі Івано-Франківська ініціативу підхоплять й інші міста України. Адже така практика поширена в багатьох містах світу.

 Підтримав таку ідею, адже вважаю її справді необхідною. Правильна перша допомога часто може врятувати людині життя. А людське життя – найбільша цінність, – зазначив Руслан Марцінків.

Також ініціатива передбачає встановлення медичних аптечок для надання першої медичної допомоги у місцях великого скупчення людей. Їх місцезнаходження можна буде побачити на Google Maps та інших додатках. Також команда працюватиме над тим, щоб залучити грантові кошти на придбання автоматичних дефібриляторів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...