Мед Атлант

Франківський митець втратив ногу через хворобу: небайдужих просять допомогти

Франківський художник-іконописець, мистецтвознавець Володимир Лукань втратив ногу через цукровий діабет. Йому потрібні кошти на лікування.

Інформацію про це поширюють у соціальних мережах колеги художника. У повідомленні йдеться про те, що цукровий діабет спричинив гангрену, і митець втратив ногу. Хвороба прогресує, необхідне інтенсивне лікування, а отже, потрібні кошти.

Шановні друзі! ПРОСИМО ВАШОЇ ДОПОМОГИ для талановитого художника, майстра іконопису на склі, члена Національної спілки художників України ВОЛОДИМИРА ГРИГОРОВИЧА ЛУКАНЯ.
Сталася біда: цукровий діабет спричинив гангрену і він втратив ногу. Хвороба прогресує, необхідне інтенсивне лікування, а отже, потрібні кошти, – повідомляє Леся Білоус-Гой, колега художника.

Для всіх небайдужих подаємо номер картки (“Райффайзен Банк Аваль”): 5489 6800 0013 4138, Лукань Володимир Григорович.

Художники Івано-Франківська також виставляють свої роботи на аукціон, вилучені кошти підуть на лікування Володимира Луканя. Картини можна побачити у групі Фейсбуку “Вам картина – художнику здоров’я”.

Довідка.

Володимир Лукань народився 1961 році в місті Івано-Франківськ. У 1974 році закінчив Львівський державний художній інститут декоративного та прикладного мистецтва. Одержав кваліфікацію “Мистецтвознавець”. Творча спеціальність – інтер’єр і обладнання.

Працює в галузі мистецтвознавства та декоративно – прикладного  мистецтва (розпис на склі). З 1984 року викладає на художньо-графічному факультеті Педагогічного інституту (зараз Інститут мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника). Член Національної спілки художників України.

Автор монографій, методичних праць, буклетів, каталогів, статей із теорії і практики мистецтва. Визнаний кращим науковцем 2006 р., нагороджений нагрудною відзнакою та грошовою премією Обласної Ради та Обласної державної адміністрації.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...