Мед Атлант

Прикарпатська бригада медиків виборола друге місце на змаганнях в Польщі

З 29 січня по 1 лютого 2019 року у м.Бєльсько-Бяла (Республіка Польща) проводились XIV Międzynarodowych Zimowych Mistrzostw w Ratownictwie Medycznym (ХІV щорічні зимові міжнародні змагання з надання екстреної медичної допомоги), участь в яких взяло 35 команд.

Як повідомляють на сторінці ІФО клінічний ЦЕМД та МК, денні та нічні етапи «ABC», «TEST», «PKP», «CYPEC», «DRUH», «ZAMEIK», «PETENT» включали вміння правильно провести серцево-легеневу реанімацію, надати догоспітальну медичну допомогу в критичних станах (гострий інфаркт міокарда, спонтанний пневмоторакс, шлуночкова тахікардія), організувати надання допомоги в осередку з великою кількістю потерпілих, виконати тестові завдання, а також традиційний щорічний тест на фізичну витривалість (BIEG PO SCHODACH).

Боротьба у змаганнях була напруженою та високопрофесійною. Оцінювання виконаних завдань проводились за стандартами, прийнятими у країнах Європейської спільноти. Івано-Франківську область представляла команда нашого Центру в складі: лікар з МНС – Христина Лазуркевич (Khrystyna Lazurkevych), фельдшер з МНС – Олександр Білецький (Oleksandr Biletskyi) та фельдшер з МНС Олег Голубовський, який також був водієм реанімобіля (в европейських державах до складу бригад не входить водій).

Команда до поїздки на змагання ретельно готувалась, тому гідно справилась із завданнями та отримала ІІ-ге місце серед закордонних команд. За наших учасників вболівали колеги та безпосередньо керівник центру Мирон Матейко, який супроводжував команду під час поїздки.

Участь у таких заходах міжнародного формату є однозначно корисною для наших медиків, що працюють у системі екстреної медичної допомоги. Адже це дає можливість глибше ознайомитися з європейськими стандартами надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі, провести обмін досвідом, підвищити свій професійний рівень.

Досвід, отриманий нашими медичними працівниками під час проведення цих змагань, в подальшому буде використовуватися у повсякденній роботі, а також передаватися під час навчань працівникам Центру, що в свою чергу забезпечить покращення надання своєчасної, уніфікованої, якісної, кваліфікованої екстреної медичної допомоги населенню та гостям нашої області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...