Мед Атлант

Повідомлення про те, що під виглядом солодощів дітям роздають наркотики, – фейк

В Інтернет-мережі шириться повідомлення про те, що невідомі люди під виглядом солодощів роздають дітям наркотики. Ювенальна превенція Прикарпаття каже, що такі факти не відповідають дійсності.

Про це повідомили на сторінці Ювенальної превенції Прикарпаття у Facebook. Поліція спростувала той факт, що дітям під виглядом солодощів роздають наркотики. Таке ж повідомлення популярне в інших регіонах України.

З приводу розповсюдення в івано-франківських Інтернет-спільнотах застереження до батьків про молодих людей, котрі буцімто під виглядом солодощів роздають школярам наркотики, повідомляємо, що текст такого звернення ювенальній превенції Прикарпаття вже відомий, але він не відповідає дійсності. Таке ж повідомлення популярне в інших регіонах України. Водночас поліція радить не нехтувати безпекою дітей і нагадати їм про неприпустимість прийому подарунків від незнайомців, – йдеться в дописі.

Текст повідомлення, яке поширють в соціальних мережах, виглядає так:

Шановні батьки! По місту група молодих людей роздає дітям Пепсі, Колу та сік (з психотропними препаратами). А також цукерки, жув гумки та ін дрібні солодощі з наркотичн речовини. Іноді влаштовують на шк подвір’ї якісь вікторини чи розіграші, навколо скупчуються діти, далі роздають “призи”. Будь ласка, розкажіть дітям про небезпеку спілкування з незнайомими, бо є жертви. Поділіться в своїх батьківських групах, – пишуть у фейкових повідомленнях.

Нагадуємо, за словами Марцінківа, майже кожна дитина знає, де можна придбати алкоголь чи наркотики. 

Сумна статистика: майже кожна дитина знає, де можна придбати алкоголь чи наркотичні речовини. Якщо все це є у вільному доступі, тим паче для дітей, проблема лишатиметься на роки. Єдина можливість міста хоч якось вплинути на ситуацію – перевести її в публічну площину. Інших важелів впливу на цей процес ми, на жаль, не маємо. Правоохоронці мовчать. Але в усіх нас є діти, будуть внуки. Якщо закривати на це очі, то ніхто не застрахований, що завтра це повернеться до нього. Кожен має робити максимум на своєму місці, аби зупинити цей жахливий процес, – писав міський голова.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...