Мед Атлант

В Україні можуть збільшити штраф за перевезення дитини без автокрісла

Для українських водіїв готують нові штрафи. Цього разу зміни торкнуться правил перевезення дітей в автотранспорті.

У парламенті підготували нову законодавчу ініціативу. Стосується вона безпеки дорожнього руху. Про це пише “МІСТО” з посиланням на “24 канал”.

У документі №10130 йдеться про нові штрафи за порушення правил перевезення дітей в автотранспорті: штрафуватимуть від 510 до 850 грн.

Дані ВООЗ свідчать, йдеться у записці до законопроекту, що використання спеціальних дитячих автокрісел дозволяє зменшити імовірність летальних наслідків серед дітей у автопригодах до 80%. Також наводяться результати досліджень компанії “Ipsos”, у яких говориться, що лише 12% українських водіїв користуються автокріслами для дітей віком до 6 років, і майже ніколи для дітей старшого віку. Натомість, у країнах західної Європи цей показник становить від 93 до 99%.

У записці зазначено і штрафи в деяких країнах ЄС за перевезення дітей без спеціальних засобів: у Польщі ігнорування відповідної частини ПДР обійдеться у 35 євро, у Німеччині – 60, Чехії – 78, в Естонії – цілих 400 євро. В Україні, якщо законопроект №10130 стане законом, штраф за порушення правил перевезення дітей становитиме 510 гривень, це за перше протягом року зафіксоване порушення. За друге ж доведеться сплатити вже 850 гривень. Контролювати дотримання водіями цієї частини ПДР буде поліція.

Читайте також: В Івано-Франківську поліція штрафувала водіїв вантажівок, які заїжджають в середмістя. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...