Мед Атлант

Для шкіл на Тлумаччині закупили дрова: тендер провели з порушеннями

Відділ освіти Тлумацької міської ради за результатами відкритих торгів підписав договір з ТОВ “Захід енерго системс” на закупівлю дров. Сума контракту становить 744 тис. грн. Однак закупівлю провели з порушеннями.

Про це повідомляє МІСТО з посиланням на “Наші гроші. Львів”. Відповідна документація є на сайті публічних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, компанія-переможець до кінця 2019 року постачатиме дрова твердої породи у навчальні заклади Тлумацької ОТГ. Загалом купили 650 кубометрів дров по 1150 грн за м. Така вартість відповідає середньоринковій, хоча військова частина 1241 Нацгвардії в Івано-Франківську придбала аналогічний товар дешевше – по 1000 грн за кубометр.

Єдиним конкурентом на торгах виступило приватне підприємство “ПС Компані” із пропозицією на 997 грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались та не знижували вартість своїх послуг. Варто зазначити, що приватне підприємство “ПС Компані” за будь-яких обставин не змогло б перемогти у тендері, оскільки не завантажило жодного документу.

ТОВ “Захід енерго системс” створене 5 місяців тому і зареєстроване у Червонограді, а його власником і директором зазначено Олексія Слободяна. Також йому належить майже 91% фірми “конкурента” ПП “ПС Компані”.

Згідно із Законом України “Про публічні закупівлі”, ці компанії є пов’язаними, оскільки одна особа має понад 25% у статутному капіталі обох учасників торгів. Відтак тендерний комітет повинен відхилити обох учасників, однак не зробив цього.

Згідно з довідками компаній, фірми перебувають за однієї адресою в Червонограді та мають спільні телефони.

Читайте також: У Долині за день уклали тендери на харчування учнів на суму понад 2 мільйони гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...