Мед Атлант

Суд у справі породіллі: чоловік стверджує, що його померла дружина була цілком здоровою

Сьогодні, 25 березня, в міському суді відбудеться засідання щодо смерті породіллі під час операції.

У квітні 2013 року 27-річна франківка Тетяна Гезей померла в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі. Через закінчення повноважень судді справу почали розглядати заново.

На сьогоднішньому судовому засіданні виступив чоловік загиблої жінки. Він розповів, що для жінки це була четверта вагітність. Усе проходило добре. 9 квітня вона поскаржилася на біль живота. На УЗД їй сказали, що плід завмер. Тетяна поїхала до лікарки Людмили Шимко, та дала направлення в лікарню.

“Вона нормально себе почувала. Приїхала в обласний перинатальний центр. Я привіз у лікарню все необхідне. Їй повідомили: невідомо, коли проведуть операцію. Сказали купити плазму, – розповідає чоловік Тетяни.

Далі все було добре, операцію призначили на 12 квітня. Початок операції затримали на 45 хвилин. Через 10 хв Тетяну повезли в реанімацію. Лікарі родині нічого не повідомляли. Десь біля 12 вийшла лікарка й розповіла про ймовірну серцеву недостатність і тромб. Тетяна померла.

Її повезли в обласну лікарню на розтин. Ми, родина, там були. Сказали мені, що матка чомусь не скоротилася, – додає чоловік.

Зі слів дружини, проби на алергію чи аналізи у неї не брали. Лікарі, зі слів чоловіка, уникали його й нічого не повідомляли. На запитання прокурора, чи знає потерпілий причину смерті дружини, чоловік відповів, що смерть настала через необґрунтоване введення плазми крові. Про це йому стало відомо з матеріалів справи. Вибачень чоловік так і не почув.

На судовому засіданні заслухали свідків. Роман Савич, анастезіолог з перинального центру розповів, що він тоді брав участь у реанімаційних заходах. Керував операцією від анастезіологів лікар Бутніцький. Зупинка серця в жінки була в реанімації. Тоді непрямий масаж серця проводили, каже Роман Савич.

 

Читайте також: На Коломийщині судили старшокурсників, які відшмагали ременем першокурсників.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...