Мед Атлант

У Франківську молодий художник зі Львова презентував свою виставку

Сьогодні, 27 березня, у Франківську відбулась виставка молодого художника зі Львова Романа Хруща.

Виставка має назву “Коріння Оселі”. Художник представляє в Івано-Франківську  власну серію живописних полотен створених за останні 2 роки.

Спочатку з’явилась картина дерева, яка складалась з декількох робіт, зазначає Роман. Потім автор вирішив доопрацювати цю задумку.

Це світове дерево, яке уособлює початок – звідки все твориться. Після цього дерева в мене виникла ідея створити оселі. Тобто певні будівлі. Оселя – це не тільки стіни, а місце концентрації саме родини та їх традицій. Чому людина, як оселя та її коріння? Тому що люди творять свою оселю, а тоді коли вони розходяться, вони розносять і своє коріння, – розповідає Роман Хрущ.

До Франківська Романа запросив художник Василь Стефанишин, який і взяв кураторство над виставкою.

Роман дуже активний, енергійний та перспективний, він приймає участь у різних виставках, арт-групах, симпозіумах. Зараз він зі своєю дружиною активно працює і розвивається. Мені дуже приємно було працювати з ними. В нас був постійний діалог: як має відбуватись виставка, який формат, які експозиції. Це завжди приємно, бо дуже часто художники не беруть участь в організації виставки. – зазначає куратор виставки Василь Стефанишин.

Роман Хрущ отримав подяку від міського голови Руслана Марцінківа за мистецьку творчість.

Нагадаємо, що у Франківську пройшов спільний забіг з гравцями ФК “Прикарпаття”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...