Мед Атлант

Гурт Rammstein вперше за останні 7 років випустив новий кліп. ВІДЕО

Прем’єра кліпу на пісню “Deutschland” відбулась ввечері 28 березня на YouTube.

Пісня увійде до нового альбому гурту, пише “Громадське”. Кліп з урахуванням титрів триває понад 9 хвилин, у відеозаписі учасники Rammstein постають у різноманітних образах, включаючи римських легіонерів.

Також у кліпі учасники гурту зобразили у ролі в’язнів нацистського концтабору: співаки одягнені у тюремному одязі, з петлями на шиї. У зв’язку з цим раніше гурт розкритикували єврейські організації: тизер кліпу був оприлюднений в мережі напередодні. Зокрема, колишня глава Центральної ради євреїв у Німеччині Шарлотта Кноблох, яка пережила Голокост, заявила, що “Rammstein” “переступили межу” і використовували “страждання і загибель мільйонів людей в розважальних цілях”.

“Deutschland” — перший кліп Rammstein, випущений з 2012 року. Трек увійде до нового альбому, вихід якого запланований на 17 травня. Назва альбому, як і назви композицій з нього, невідомі. Цей альбом стане сьомою платівкою гурту, яка вийде з інтервалом у 10 років: останній альбом “Liebe ist für alle da” гурт випустив у 2009 році.

У 2018 році видання Bild з посиланням на джерела в оточенні музикантів повідомляло, що “Rammstein” може припинити існування після випуску нового альбому.

За кліпом можна вивчати історію Німеччини, повідомляє WAS. Так, Римські легіонери та чорношкіра жінка — в кліпі вона символізує Німеччину. Напис — Germania Magna, 16 A.D. 16 року нашої ери на територію германських племен вторглася римська армія під командуванням Германіка.

Показані тут і  1920-ті роки, Німеччина часів Веймарської республіки. Один з найбільш впізнаваних сюжетів — довгограючий лідер Німецької Демократичної Республіки Еріх Гонеккер в оточенні військових, космонавтів і працівників Штазі.

Табори смерті. “Фау-2” злітає на тлі засуджених на смерть в’язнів нацистських концтаборів. На їх робах нашиті вінкелі — трикутники з різнобарвної матерії, що служили для позначення категорій ув’язнених.

Лицарі з’являються неодноразово і тільки в кінці кліпу стає зрозуміло, хто вони. Судячи з прапорів з чорними хрестами на білому полотні — це тевтонці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...