Мед Атлант

На Прикарпатті від початку року рибпатруль викрив 140 порушень

У період з 1 січня по 31 березня 2019 року інспекторами Івано-Франківського рибоохоронного патруля було проведено 110 рибоохоронних рейдів.

В результаті, викрито 140 порушень природоохоронного законодавства, з яких три грубих. Також складено 133 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та три – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів). Крім цього, оформлено один акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

За даний період на порушників накладено 13 090 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 629 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 28 кг водних біоресурсів, з яких 25 кг – на ринках. Також конфіскували 5 од. заборонених сітних знарядь лову, – повідомив керівник рибоохоронного патруля Руслан Чорненький.

Крім цього, шість справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності. Про це повідомляють на сторінці Управління державного агенства рибного господарства у Івано-Франківській області.

Для прикладу, 14 січня 2019 року держрибінспектори Івано-Франківського рибоохоронного патруля провели черговий рейд у місцях торгівлі біоресурсами в м. Івано-Франківськ. Близько 14 години в одному з мікрорайонів міста було виявлено факт незаконного збуту риби. Місцевий мешканець продавав 6 екз. коропа та 3 екз. товстолоба, загальною вагою 14 кг. Всіх необхідних для цього документів (підтвердження законності придбання риби та сертифікат якості) у продавця не було. На чоловіка складено адмінпротокол за ст. 88-1 КУпАП (дана стаття передбачає накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з можливою конфіскацією товару). Рибу вилучено.

11 лютого 2019 року рибпатрульні провели аналогічний рейд у місцях торгівлі рибою в м. Бурштин Галицького району. Було зафіксовано факт незаконного збуту риби на стихійному ринку по вул. Калуській. На продавця, який збував 10 кг карася сріблястого (30 екз.) без належних документів, складено адмінпротокол за ст. 88-1 КУпАП. Водні біоресурси вилучено.

В обох зазначених випадках матеріали справ передано до судів.

30 січня 2019 року завдяки повідомленню на «гарячу лінію» Івано-Франківським рибоохоронним патрулем було викрито грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на озері в м. Івано-Франківськ. На момент затримання чоловік встановлював 80-метрову сітку під лід. В знаряддях лову знаходилось 2 екз. ляща, загальною вагою 3 кг. Завдано збитків у розмірі 340 грн. На затриману особу складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (ця стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 до 680 грн). Знаряддя лову та рибу вилучено. Матеріали справи передано до суду.

В Управлінні Держрибагентства у Івано-Франківській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Загальна довжина річок, над якими здійснюють нагляд патрульні, складає 15 656 км. Також у зону діяльності Івано-Франківського рибоохоронного патруля входять водосховища та озера, загальними площами водного дзеркала 1 631 га та 327 га відповідно. Наразі у відомстві працюють вісім державних інспекторів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...