Мед Атлант

Дерещука триматимуть під вартою до 9 червня

Сьогодні, 11 квітня, у Франківському міському суді відбулося засідання у справі Михайла Дерещука, на прізвисько “Дира”. Його підозрюють у тому, що у центрі міста стріляв у Ігоря Гербіна, після чого підприємець помер у лікарні.

Дерещуку інкримінують ч. 1 ст. 115 (“Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині; карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років”) ККУ та ч. 1 ст. 263 (“Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу; караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років”) ККУ.

Сьогодні на суд не з‘явився свідок. Захисник потерпілого просить застосувати примусовий привід цього свідка через органи поліції. Прокурор не заперечив стосовно клопотання. Обвинувачений просить опитати ще двох свідків. Він подав письмове клопотання. Прокурор заперечив, адже обвинувачений не навів підстав. Він зазначив, що ці свідки не були безпосередніми свідками злочину. Судді задовільнили клопотання Дерещука.

Дерещук також звернувся до суду стосовно зміни запобіжного захожу з утримання під вартою на домашній арешт у зв‘язку зі станом здоров‘я.

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою продовжили до 9 червня 2019 року.

Нагадаємо, затриманого Михайла Дерещука підозрюють у тому, що він стріляв  у відомого франківського підприємця Ігоря Гербіна 31 липня. Бізнесмен припаркувався поруч свого магазину. В цей момент нападник, який проходив повз автомобіль, випустив у бокове скло, поруч водія, 6 куль. Після чого зник з місця події. Стрілянина трапилася на очах у десятків перехожих. Крім того, нападника зафіксували камери відеоспостереження, яких у тому районі чимало.Через 6 годин після цього підозрюваного затримали в одному з навколишніх сіл Івано-Франківська під час намагання переховатися з одного місця в інше. Між чоловіками напередодні трапився конфлікт, в ході якого підозрюваний отримав тілесні ушкодження і вирішив помститись. 9 серпня Ігор Гербін помер у лікарні. У Франківську підприємець був відомий під прізвиськом “Червонєц”. Згодом у мережі з’явилось відео, яке, ймовірно, стало причиною стрілянини.

На засіданні 25 лютого була допитана свідок, яка стверджувала, що Дерещук їй погрожував. Обвинувачений заперечив це й зазначив, що між ними були стосунки.

 На попередньому засіданні, 13 березня, адвокат Дерещука самоусунувся.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...