Мед Атлант

За книгою відомого франківcького письменника знімуть фільм

За книгою “Травам не можна помирати” відомого письменника Степана Процюка знімуть стрічку.

Про це повідомляє прес-служба міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа у Facebook.

Цьогоріч фестиваль історичної прози “Софія” відбувається на території колишнього палацу Потоцьких. У його рамках  тут відбулася презентація сценарію до книги Степана Процюка “Травам не можна помирати”.

Кожного року ми намагаємося змінювати формат фестивалю, робити його цікавим для франківців. Чесно зізнаюся, роман я не читав. Але у четвер на фестивалі «Слово», який відбувався у нашому місті, спілкувався з Андрієм Кокотюхою. Запитав його про наших місцевих письменииків. Андрій мені сказав, що хороших письменників у нас багато, але геній один – це Степан Процюк, – розповів Руслан Марцінків.

Нагадаємо, 10 жовтня 2017 року в Івано-Франківську відбулася презентація психологічного роману про 70-ті роки в радянській Україні Степана Процюка “Травам не можна помирати”. Того ж року презентували короткометражний фільм “70-ті” за цим романом.

Степан Процюк – відомий письменник, автор романів “Інфекція”, “Жертвопринесення”, “Тотем”, біографічних романів про Василя Стефаника (“Троянда ритуального болю”), Володимира Винниченка (“Маски опадають повільно”), Архипа Тесленка (“Чорне яблуко”), збірок есе “Аналіз крові”, “Тіні з’являються на світанку”, “Серафими і мізантропи” та інші.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...