Мед Атлант

Чоловіка, який обікрав храм у Вістовій, засудили до трьох з половиною років за гратами

Калуський міськрайонний суд виніс вирок мешканцю Перегінська, який обікрав храм Юрія Переможця у селі Вістова на Калущині. Враховуючи всі обтяжуючі обставини, чоловік проведе за гратами наступні три з половиною роки. Вирок суду датований 14 травня.

Так, 15 жовтня минулого року цей чоловік прибув на територію с. Вістова. Підійшовши до «Храму Юрія Переможця», розбив вікно кімнати-ризниці і проник у приміщення. З шухляди стола він викрав  4000,00 грн. та 100 доларів США.

Представник Івано-Франківського Архієпархіального управління УГКЦ у суді заявив цивільний позов, в якому просив стягнути з обвинуваченого 7918,00 грн. матеріальної шкоди: 6798,00 грн. – безпосередньо викладене майно і 1120,00 грн. – вартість розбитого вікна.

Сам обвинувачуваний свою вину визнав та пояснив, що злочин вчинив у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем, оскільки зарплату йому не виплачували, а йому потрібно було оплачувати за наймане житло.

Та разом з тим – на момент суду щодо цього чоловіка уже було винесено вирок Долинським районним судом, який ще не набув законної сили, і на розгляді в інших судах області знаходяться інші кримінальні провадження відносно нього за вчинення корисливих злочинів, які ще не розглянуті.

У судовому засіданні прокурор просив врахувати дані про особу обвинуваченого, зокрема те, що він органами поліції обгрунтовано підозрюється у вчиненні інших аналогічних корисливих злочинів, обставини вчинення ним злочину і призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком 3 роки 6 місяців.

У підсумку суд виніс вирок, який чоловіка визнано винним у вчиненому злочині і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців.

Цивільний позов Івано-Франківського Архієпархіального Управління УГКЦ  про відшкодування матеріальної шкоди завданої злочином також постановив задоволити.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...