Мед Атлант

Депутати звертають до ВР з проханням “захистити” пільги жителів гірських районів

Сьогодні, 17 травня, на 28 сесії Івано-Франківською обласної ради схвалили звернення обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України “Про оплату праці”.

Зокрема, згідно частини 1 статті 3 Закону України від 24.03.1995 № 108/95-ВР “Про оплату праці” (у редакції Закону № 1774) мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці.

Отже, до розміру мінімальної заробітної плати не мають враховуватися виплати, які не залежать від виконаної працівником норми праці, – йдеться у тексті звернення.

Йдеться про те, що згідно з закону цим категоріям населення до посадового окладу додається 25% надбавки. А у звязку з підвищенням мінімальної заробітньої плати, ця надбавка «ховається» у розмірі мінімалки.

Таким чином, для забезпечення мінімального розміру заробітної плати не можуть враховуватися суми підвищення посадових окладів працівників, які працюють у гірських районах, – повідомляється у зверненні.

Нагадаємо, що педагоги Тлумацької школи-інтернату просять її реорганізувати, а не ліквідовувати.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...